Όλα τα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν για να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου θα τεθούν στο τραπέζι της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Επί τάπητος θα βρεθούν η ημερομηνία των εκλογών, που παραμένει «αγκάθι» ανάμεσα στους υποψήφιους, πόσες κάλπες θα στηθούν, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι, δηλαδή ποιοι και πώς θα μπορούν να ψηφίσουν. 

Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης έχουν εκφράσει την άποψη, οι εσωκομματικές εκλογές να γίνουν στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ φαίνεται ότι δεν υπάρχει αντίρρηση από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται ως πιθανές ημερομηνίε, η Κυριακή 1η Νοεμβρίου ή η επόμενη Κυριακή 8 Νοεμβρίου με τις επαναληπτικές, αν χρειαστούν, να διεξάγονται μια εβδομάδα μετά.

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων, ενώ θα τηρούνται και πρακτικά για να αποφευχθούν «επεισόδια» όπως αυτό της αρχικής απόρριψης της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη