Αιχμές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. 

Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως το κόμμα θα ψηφίζει «όλα όσα πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένα για τη χώρα». Παράλληλα υποστήριξε πως «η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων απογοήτευσε όλους εμάς που περιμέναμε να μάθουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση».

Έκανε λόγο για έλλειψη σχεδίου και προγράμματος από την κυβέρνηση και άσκησε κριτική στην εξωτερική πολίτική που ασκεί η κυβέρνηση.  «Ενενήντα λεπτά ομιλίας και ούτε μία φράση για την εξωτερική πολιτική. Δεν άκουσα καμία πρόταση. Ποιο είναι το αποτέλεσμα της συνάντηση Τσίπρα – Ράμα; Η συμφωνία για την ΑΟΖ ετέθη στο τραπέζι; Και αν ναι, με ποιο αποτέλεσμα;», αναρωτήθηκε.

Συνέχισε καταγγέλλοντας ότι το ΥΠΕΞ «διαλύει την διπλωματική υπηρεσία. Από την εποχή Παπούλια ποτέ δεν υπήρχε τέτοια διάλυση. Εμπάθεια και εκβιασμοί σε βάρος άξιων διπλωματών».

«Ο υπουργός διώχνει την πρέσβειρα κυρία Παπαδοπούλου από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία και την στέλνει στο Ζαΐρ. Αυτό δείχνει πολιτική γεμάτη μικρότητα και εμπάθεια», συνέχισε.