Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Χωρίς αποτέλεσμα για τα «φλέγοντα» ζητήματα που αφορούν στην εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Η Νέα Δημοκρατία μπαίνει στελική στροφή για την ανάδειξη του νέου προέδρου της, ωστόσο παραμένουν τα αγκάθια στη διαδικασία που ακολουθηθεί.

Τον κ. Μεϊμαρακη εκπροσώπησε ο στενός συνεργάτης του Θόδωρος Αμπατζόγλου, τον κ. Μητσοτάκη ο Τάσος Γαϊτάνης, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, τον κ. Τζιτζικώστα η βουλευτής ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον κ. Γεωργιάδη ο συνεργάτης του, Στέφανος Σταμούλης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε έγινε μια πρώτη αναγνωριστική συζήτηση, για την ημερομηνία των εκλογών, καθώς όπως λένε στελέχη της Συγγρού, αυτό δεν είναι μια απλή διαδικασία. Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι μπορεί η συζήτηση επί της ουσίας για ημερομηνία να μην έγινε, διαπιστώθηκε όμως ότι υπάρχει ένα καλό κλίμα για εξεύρεση λύσης.

Την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να δημιουργηθεί η τεχνική επιτροπή που θα καταλήξει στην επιλογή της εταιρίας.

Για να οριστεί η ημερομηνία, προϋποθέτει δυο βασικές παραμέτρους:

  • Ποια εταιρία θα αναλάβει να τρέξει τεχνικά το όλο εγχείρημα, θα πρέπει η ΝΔ να πάρει να πάρει σχετικές προσφορές και να επιλέξει
  • Ποσο χρόνο θα χρειαστεί εταιρία αυτή για να στήσει τον μηχανισμό σε ολόκληρη την χώρα

Από αυτές τις παραμέτρους, λοιπόν, θα εξαρτηθεί και το πότε θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες. 

Οι υποψήφιοι, από την πλευρά τους, προσήλθαν με συγκεκριμένες προτάσεις. Η πλευρά Μεϊμαράκη δεν θέτει προαπαιτούμενα ως προς την διαδικασία, «ας γίνουν οπότε θέλουν» λένε χαρακτηριστικά, «με όποιο αντίτιμο», ενώ συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανέφεραν ότι «δεν θα ασχοληθεί με τα διαδικαστικά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει κάλπες 15 Νοεμβρίου και όσο το δυνατόν πιο χαμηλό αντίτιμο συμμετοχής, πρόταση στην οποία συγκλίνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης που προτείνει αντίτιμο συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, ιδια με εκείνο της προηγούμενης διαδικασίας. Η πλευρά Τσιτζικώστα κινείται  προς την 1η Νοεμβρίου και ζητά χαμηλό αντίτιμο, ύψους 1-2 ευρώ και προετοιμάζει ήδη την πρώτη του συγκέντρωση για την Παρασκευή στην Πάτρα και στην συνέχεια στα Γιάννενα.