«Το Λιμάνι της Αγωνίας», η δημοτική παράταξη με την οποία ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας διεκδίκησε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές τη Δημαρχία του Πειραιά, με ανακοίνωσή της, τάσσεται εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ! 

Όπως αντιλαμβάνεστε, η πλειοψηφία όσων απαρτίζουν τη συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, ανήκουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα αποτελούσε υπέρβαση όμως να υποθέσουμε ότι την άποψή τους υιοθετεί και ο κ. Δρίτσας- η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ είναι μία από αυτές που βάσει του υπάρχοντος σχεδίου θα προχωρήσουν. 

Σήμερα το βράδυ η Κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Θα έχει αξία να δούμε αν οι βουλευτές οι οποίοι θα υπερψηφίσουν θα είναι 155. Ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Δημήτρης Καμμένος δεν κρύβουν ότι είναι δυσαρεστημένοι και ουδείς μπορεί τούτη την ώρα να προδικάσει την στάση τους. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν βέβαιους τους 153 ψήφους και εκτιμούν ως πιθανό, στο μέλλον, οι δύο συγκεκριμένοι βουλευτές να μην στηρίξουν όλες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Αυτό θα μπορούσε να μην αποτελεί πρόβλημα αν οι 153, έστω, αποτελούσαν απολύτως συμπαγή ομάδα. Ποιος όμως έχει τη δυνατότητα να το διαβεβαιώσει αυτό σήμερα;  

Δεν είναι μόνο οι διαφορετικές προσεγγίσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων- αυτές υπήρχαν και κατά το παρελθόν και οι λύσεις βρέθηκαν. 
Είναι κυρίως οι διαφωνίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικές που η εφαρμογή τους πλέον αποτελεί μονόδρομο. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και το «Λιμάνι της Αγωνίας» αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.  

Φυσικά, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθούν μπροστά σε μια επανάληψη του φαινομένου της Αριστερής Πλατφόρμας. Ούτε οργανωμένη αντίδραση από την «Ομάδα των 53» περιμένουν- ας μην ξεχνάμε ότι ο Τσακαλώτος είναι ο υπουργός του κρισιμότερου υπουργείου. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σε κάποιο από την πληθώρα των μέτρων που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε ως χώρα, κάποιος ή κάποιοι βουλευτές να μην αντέξουν στην πίεση.

Όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό, θεωρητικά, πολλοί θα μπορούσαν να… βάλουν πλάτη σε μια δύσκολη στιγμή. Όμως… Τη ΝΔ, καλό είναι να την αποκλείσουμε. Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι βαίνουν συνεχώς επιδεινούμενες. Μόλις χθες το Μέγαρο Μαξίμου, το παρομοίασε με την ακροδεξιά ομάδα της Λεπέν! Ο Βασίλης Λεβέντης αυτή τη στιγμή μοιάζει με κινούμενη άμμο. Τι μένει; Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης, ας έχει και ένα- δυο βαρίδια… Κάποιοι λένε μάλιστα ότι το φλερτ άρχισε…