Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, «άδειασε» τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 δεν επέλεξε ως υποψήφιο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον Απόστολο Τζιτζικώστα για υποψήφιο της ΝΔ. 

Όπως δήλωσε στο Ακραίως στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο ήταν λάθος η επιλογή τότε της Νέας Δημοκρατίας και του τότε προέδρου της Αντώνη Σαμαρά να μην βάλει υποψήφιο τον εν ενεργεία περιφερειάρχη. 

Ο κ. Μηταράκης, πρόσθεσε πως ο κ. Τζιτζικώστας δικαιώθηκε τότε πανηγυρικά από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας ενώ υπογράμμισε πως εν γένει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 έγιναν λάθος επιλογές, που ήταν και η αρχή της μετέπειτα αρνητικής πορείας του κόμματος. 

Ο κ. Μηταράκης που στηρίζει τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε πως «ο κ. Τζιτζικώστας έχει διψήφιο αριθμό βουλευτών που τον στηρίζουν» ενώ τόνισε πως «ο αρχηγός του κόμματος παίρνει την κυβερνητική εντολή» και δεν υπάρχει πρόβλημα με το να είναι εξωκοινοβουλευτικός ο αρχηγός. 
 
«Το πρόβλημα της ΝΔ δεν ήταν μέσα στη Βουλή, αλλά εκτός. Η ΝΔ είναι δεδομένο ότι στο οικονομικό πεδίο κατάφερε δύο χρόνια πολλά, ωστόσο κοινωνικά απομονώθηκε επί Σαμαρά και αυτό αποδείχτηκε στην πράξη», κατέληξε.