current views are: 5

7 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση08:41

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων

Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται και σήμερα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί απόψε τα μεσάνυχτα μετά από φανερή ονομαστική ψηφοφορία.  

Δημοσίευση 08:41’
αρθρο-newpost

Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται και σήμερα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί απόψε τα μεσάνυχτα μετά από φανερή ονομαστική ψηφοφορία.  

Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται και σήμερα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί απόψε τα μεσάνυχτα μετά από φανερή ονομαστική ψηφοφορία

Πάντως, το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην πολιτική αντιπαράθεση το βράδυ που αναμένεται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να έχει προγραμματίσει την ομιλία του λίγο πριν την ψηφοφορία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, στην τοποθέτησή του, κ. Παπαγγελόπουλος, υπογράμμισε τους στόχους του υπουργείου. Ενδεικτικά ανέφερε, ότι σημαντικός στόχος είναι η αναβάθμιση του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών. Θα ενισχυθεί ο ρόλος των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς. Καλύτερη συνεργασία ελεγκτικών μηχανισμών. Εισαγωγή πληροφοριακών συστημάτων. Χάραξη στρατηγικής για έλεγχο στους τομείς υψηλού κινδύνου, όπως δημόσια έργα, υγεία.

Προχωρούμε τιμώντας τις διακυρήξεις μας με πρόσημο δικαιοσύνης. Η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγγελέων κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Και τιμώ το έργο τους. Γνωρίζω ανθρώπους και πράγματα. Η δικαιοσύνη να μην είναι τυφλή ούτε κουφή όμως. Να είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη. 

Απάντηση στις αιχμές που άφησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, έδωσε στη δευτερολογία του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας και για τον Σάββα Ξηρό και τις αποφυλακίσεις, ανέφερε ότι επί των θεμάτων αυτών «έχει απαντήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος και δεν θα πω περισσότερα», υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι «ο Σάββας Ξηρός είναι ακόμα στη φυλακή».

«Όσο για τους αρεστούς, ο κ. Αθανασίου με προκαλεί, έθιξε πολλά θέματα, με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να έχουμε περισσότερο χρόνο και οι δύο να τα αναλύσει και να τα αναλύσω κι εγώ, εγώ θα περιοριστώ στους αρεστούς και μη. Εμείς δεν έχουμε αρεστούς, δεν έχουμε καμία διάθεση να καταργήσουμε το αυτοδιοίκητο απλώς θεωρούμε ότι η ανεξαρτησία  πρέπει να είναι πραγματική» υπογράμμισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Σας ευχόμαστε να αποτύχετε» είπε για την κυβέρνηση η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕΑλέκα Παπαρήγα, στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι φαντασιώνεται καθεστωτική αλλαγή στη διαχείριση της εξουσίας.


σχετικα αρθρα