«Δίνουμε περισσότερη ένταση σε κάτι που δεν υπάρχει και δεν είναι η ουσία, δεν ισχύει», δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας τα σενάρια ότι παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9», ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε:

O εκπρόσωπος του κόμματος, είναι προνόμιο του εκάστοτε αρχηγού και για αυτό θεώρησα ότι πρέπει να κάνω το αυτονόητο απο τη στιγμή που υπάρχει υπηρεσιακός πρόεδρος, να παραιτηθώ από τη θέση. 

Παράλληλα, ο κ. Καραγκούνης υπενθύμισε ότι ασκεί τα καθήκοντα του εκπροσώπου από τον Ιανουάριο, όταν πρόεδρος του κόμματος ήταν ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς και απέδωσε τις ερμηνείες της παραίτησης του σε «σενάρια συνωμοσίας στα οποία αρέσκονται οι δημοσιογράφοι».

Ο κ.Καραγκούνης τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης του κόμματος, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι μόνο ηλικιακό μέγεθος και λέγοντας ότι «η ανανέωση στις δομές και στην πολιτική πρέπει να ισχύσουν την πράξη» ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η παράταξη είναι ενωμένη και στρατευμένη της χώρας» και ότι «μια σταθερή κεντροδεξιά θα εγγυηθεί το μέλλον».

«Είναι υποχρέωση μας να αλλάξουμε», είπε ο κ.Καραγκούνης, ο οποίος προσέθεσε ότι «ο ελληνικός λαός θέλει να μάθει πως θα κινηθεί η ΝΔ στο επόμενο διάστημα, πως θα απαλλαγεί η ελληνική κοινωνία από τα επίχειρα του μνημονίου» και ότι περιμένει τις θέσεις των υποψηφίων προέδρων για να σχηματίσει άποψη.

«Θα βγει πρόεδρος όποιος πείσει» είπε.