current views are: 6

7 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση15:52

Ψήφο εμπιστοσύνης με 155 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή με 155 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση, έπειτα από την τριήμερη συζήτηση που κορυφώθηκε με την ομιλία του Πρωθυπουργού για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Δημοσίευση 15:52’
αρθρο-newpost

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή με 155 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση, έπειτα από την τριήμερη συζήτηση που κορυφώθηκε με την ομιλία του Πρωθυπουργού για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή με 155 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση, έπειτα από την τριήμερη συζήτηση που κορυφώθηκε με την ομιλία του Πρωθυπουργού για τις προγραμματικές δηλώσεις.

«Όχι» στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είπαν 144 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, τη Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και την Ένωση Κεντρώων. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, δεν υπήρχε κανένα «παρών».

Απουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην οποία εκδήλωσε αρνητική πρόθεση ψήφου προς την κυβέρνηση, η οποία και δεν καταμετρήθηκε στο αποτέλεσμα (καθώς απουσίαζε σε προσωπικό ταξίδι στο εξωτερικό κι όχι σε αποστολή της Βουλής).

Η Βουλή θα συνεχίσει τις εργασίες της την Δευτέρα με την εκλογή των προεδρείων των μόνιμων επιτροπών, ενώ τη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων.

Σύμφωνα δε με τις πρώτες πληροφορίες, την Τετάρτη αναμένεται να μπει στην αρμόδια επιτροπή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Σύγκρουση Τσίπρα – Μεϊμαράκη για το χρέος

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές ψήφο εμπιστοσύνης, τονίζοντας ότι «αυτή η Βουλή παρά τις μεγάλες δυσκολίες, θα είναι η Βουλή που θα φέρει την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη της οικονομίας».

Η πρώτη σύγκρουση υπήρξε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση, τις εκλογές και τα φορολογικά μέτρα του μνημονίου. Αιχμή της αντιπαράθεσης ήταν η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς και η φορολογία. 

Μεϊμαράκης: Μνημονιακότερος των τροϊκανών ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζοντάς τον «μνημονιακότερο των τροϊκανών» και κατηγορώντας τον για πολιτικό καιροσκοπισμό. Όπως τόνισε στην ομιλία του:

Οι προγραμματικές σας δηλώσεις πριν οκτώ μήνες ήταν διαφορετικές με αυτές τηςΔευτέρας. Η πολιτική απάτη που στήσατε με τον κ. Καμμένο αναδεικνύεται δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές. Δυστυχώς για εσάς κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπου προβλέπεται επιστροφή στην ύφεση, διόγκωση της ανεργίας, επιστροφή στα ελλείμματα, αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Αποκαλύπτεται, επίσης,  πως υπάρχουν περισσότερα μέτρα από αυτά που λέγατε την προεκλογική περίοδο.

Μιχαλολιάκος: Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας μέσω του μνημονίου

Για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μέσω του τρίτου Μνημονίου κατήγγειλε την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, στηλιτεύοντας και τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν εις βάρος του ελληνικού λαού μετά την αποψινή ψήφο εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το κύμα παράνομης μετανάστευσης κοντεύει να πνίξει την Ελλάδα,».

Γεννηματά: Πάρτε το αλλιώς…

Κριτική στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που τόνισε πως η νίκη του πρωθυπουργού στις εκλογές δεν ήταν «άφεση αμαρτιών, αλλά δεύτερη ευκαιρία».

Η δεύτερη ευκαιρία συνοδεύεται από την εντολή να στρίψετε αλλού το τιμόνι. Πάρτε το αλλιώς όπως λένε. Γιατί τώρα είναι η ώρα της αλήθειας…

Θεοδωράκης: Στήριξη μόνο στα «καλά»

«Στα λίγα καλά θα λέμε ναι, στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας» ανέφερε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας βολές κατά του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κουτσούμπας σε Τσίπρα: Ο λαός θα σας καταλάβει

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

«Δεν έχετε το δικαίωμα να ερμηνεύετε το 36% ως έγκριση εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων. Και σε κάθε περίπτωση από πού έχετε το δικαίωμα να απαγορεύετε στην αντιπολίτευση να κάνει κριτική λέγοντας ότι ο λαός μίλησε; Από πού και ως πού τώρα δεν θέλετε αντιπολίτευση; Επειδή είστε ο νέος εξουσιαστής;» είπε στον κ. Τσίπρα.

Λεβέντης: Ο πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη από τη νεολαία 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγνώμη από τον λαό που τον πίστεψε και ιδίως από τη νεολαία, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπαναχώρησε από τις εξαγγελίες του και ψήφισε Μνημόνιο.

Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κυβερνάει με το μπόνους των 50 εδρών, όπως ακριβώς και οι «δεξιές κυβερνήσεις» και πως παριστάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τα εκλογικά ποσοστά, τα οποία – λαμβανομένης υπόψη της αποχής – δείχνουν ότι τον ψήφισαν μόλις 22 στους 100 Έλληνες.

 

 

 


σχετικα αρθρα