current views are: 5

7 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση16:05

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Επενδύσατε στον πολιτικό καιροσκοπισμό, γίνατε μνημονιακότερος των τροϊκανών

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για καιροσκοπισμό, εξαπέλυσε ο  Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Δημοσίευση 16:05’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για καιροσκοπισμό, εξαπέλυσε ο  Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για μετάλλαξη τόσο του κόμματος όσο και του Πρωθυπουργού. Τον κατηγόρησε ότι επένδυσε στον πολιτικό καιροσκοπισμό και ότι έγινε μνημονιακότερος των τροϊκανών.

«Οι προγραμματικές σας δηλώσεις πριν οκτώ μήνες ήταν διαφορετικές με αυτές της Δευτέρας. Η πολιτική απάτη που στήσατε με τον κ. Καμμένο αναδεικνύεται δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές. Δυστυχώς για εσάς κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπου προβλέπεται επιστροφή στην ύφεση, διόγκωση της ανεργίας, επιστροφή στα ελλείμματα, αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Αποκαλύπτεται επίσης πως υπάρχουν περισσότερα μέτρα από αυτά που λέγατε την προεκλογική περίοδο» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: 

Αποκάλυπτε ο προϋπολογισμός πως επενδύετε στον πολιτικό καιροσκοπισμό. Όπως όταν ρίξατε την κυβέρνηση της ΝΔ όταν δεν ψηφίσατε πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν κλείσατε τις τράπεζες. 

Είπε επίσης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, πως «εσείς αναστήσατε τον κίνδυνο του Grexit με το πείραμά σας». 

Έρχεται βαρύς χειμώνας, είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως βιάστηκε να πάει σε εκλογές ώστε «να μην προλάβει να έρθει η φοροκαταιγίδα». 

Για την αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «αυτό ήταν προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ», και συνέχισε λέγοντας πως «τώρα φαίνεται πως δεν ακούγατε τις προτάσεις μας», προσθέτοντας:

Δεσμευτείτε εδώ και τώρα πως αυτό το μέτρο θα καταργηθεί. 

«Είπαμε πως η αύξηση της φορολογίας των αγροτών δεν θα γίνει δεκτή από εμάς. Οφείλετε επίσης να ακούσετε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τις γυναίκες, τη νέα γενιά, τους ανέργους που ζητούν επενδύσεις και δουλειές», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημείωσε πως η Νέα δημοκρατία επέδειξε «πατριωτισμό και υπευθυνότητα», ακόμα και μετά το δημοψήφισμα, «ακόμα και όταν μαζί με τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες σας έδωσαν την εξουσιοδότηση να μας κρατήσετε στο ευρώ, όχι να φέρετε όποια συμφωνία να ναι».

«Τα μέτρα φέρουν τη δική σας υπογραφή και του κ. Καμμένου» υπογράμμισε και συνέχισε: 

Και εάν υιοθετούσατε τον Γενάρη το mail που συζητούσαμε τότε, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, διαμήνυσε πως «εμείς θα στηρίξουμε τα διαρθρωτικά μέτρα, τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά θα μας βρείτε απέναντι σε νέες περικοπές, σε νέες αυξήσεις φόρων» και συνέχισε υποστηρίζοντας πως «είναι ακόμα ανάγκη να ανοίξει το πακέτο Γιούνκερ, το οποίο λέτε πως το φέρατε εσείς. Η δική μας κυβέρνηση εξασφάλισε αυτό το πακέτο». 

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κατά το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, δυσφήμισε τη χώρα, όταν είπε ότι για να έρθει κάποιος να επενδύσει στη χώρα πρέπει να πληρώσει κάτω από το τραπέζι. «Αυτό είναι έγκλημα κύριε Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά. 

Συνέχισε λέγοντας πως «είμαστε μαζί σας στην αναδιάρθρωση του χρέους, γιατί η δική σας διακυβέρνηση ήταν αυτή που το κατέστησε μη βιώσιμο». 

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του πρωθυπουργού και αναφερόμενος στις τράπεζες επεσήμανε:

Είπατε ότι θα αλλάξετε τις διοικήσεις των τραπεζών που χρίζουν ανακεφαλαιοποίησης. Ο κ. Δραγασάκης δεν άλλαξε πρόσφατα τις διοικήσεις των τραπεζών; Γιατί να τις αλλάξετε και πάλι;  Ο κ. Δραγασάκης στον προϋπολογισμό, ομολογεί πως λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επειδή χάθηκε η εμπιστοσύνη στην οικονομία, λόγω των capital controls. Και στον προϋπολογισμό αναφέρεται πως οι διοικήσεις των τραπεζών θα αλλάξουν χωρίς κρατική παρέμβαση. Και έρχεστε και μας λέτε πως θα τις αλλάξετε εσείς. 

«Λέτε πως θα μοιράσετε δίκαια τα βάρη» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης και διερωτήθηκε: «Είναι δίκαιη η περικοπή των συντάξεων;»

Τον προκάλεσε να κατονομάσει τους ολιγάρχες και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, να φέρει το νόμο για τις αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ. «Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και ξέρουμε όλοι ποιοι κάνουν παρέα με ποιον και ποιος στηρίζει ποιον» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ υπογράμμισε ότι «προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε βρώμικο πόλεμο και πέταξε λάσπη όταν υπαινισσόταν συμμετοχή στελεχών της ΝΔ σε σκάνδαλα».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση και για τις θέσεις της για την Παιδεία. «Πρέπει να εγκαταλείψετε τις χρεοκοπημένες αντιλήψεις. Δεν πρέπει να θεωρείτε την αριστεία ρετσινιά, δεν γίνεται να ανοίγουν κάθε χρόνο στα σχολεία με χιλιάδες κενά, δεν μπορείτε να δίνετε τα κλειδιά των πανεπιστημίων σε μία χούφτα κουκουλοφόρων. Και μην τολμήσετε να αλλάξετε τα βιβλία, στη βάση των όσων λέει ο υπουργός Παιδείας για την Γενοκτονία των Ποντίων» υποστήριξε χαρακτηριστικά. 

Ως προς τις επενδύσεις, ο κ. Μεϊμαράκης, τόνισε πως «εάν εννοεί τα όσα λέει ο πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε τις έρευνες για πετρέλαιο, δεν θα έκλεινε τα μεταλλεία στις Σκουριές». 

Κάλεσε εξάλλου τον πρωθυπουργό να φέρει την πρότασή του για τη «συνταγματική αναθεώρηση για να το συζητήσουμε».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «οι εφοριακοί θα μπαίνουν στα σπίτια και θα κάνουν ελέγχους. Να μπαίνουν, εάν υπάρχουν στοιχεία για να πιαστεί η μεγάλη φοροδιαφυγή και όχι να πηγαίνουν οι εφοριακοί στα πανηγύρια και να βάζουν στο στόχαστρο του μικρούς εμπόρους».

Κατηγόρησε εξάλλου τον πρωθυπουργό για «ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές», λέγοντας πως «εμείς είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη με κοινωνικό πρόσημο που καμία σχέση δεν έχει με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» και για αυτό όπως είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό «δεν θα σας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης». 

Κλείνοντας είπε ο κ Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: 

Προχωρήστε και ψηφίστε μόνοι σας ό,τι υπογράψατε, εμείς λέμε όχι στον κρατισμό και στις πολιτικές που προσβάλλουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, όχι στους φόρους, όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


σχετικα αρθρα