current views are: 1

7 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση17:55

Γεννηματά σε Τσίπρα: Καινούριο παραμύθι το παράλληλο πρόγραμμα

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, κατηγορώντάς τον ότι χρησιμοποιεί το «παράλληλο πρόγραμμα» ως το καινούριο «παραμύθι». 

Δημοσίευση 17:55’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, κατηγορώντάς τον ότι χρησιμοποιεί το «παράλληλο πρόγραμμα» ως το καινούριο «παραμύθι». 

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, κατηγορώντάς τον ότι χρησιμοποιεί το «παράλληλο πρόγραμμα» ως το καινούριο «παραμύθι». Παράλληλα, απέρριψε την πρόταση του κ. Τσίπρα για συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου.

Η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για την ανάγκη συμμαχιών, οι οποίες «δεν θα εγκαταλείπουν το καράβι του Ευρώ ανάλογα με το μικροκομματικό όφελος, θα προωθούν την ανταγωνιστικότητα και τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε ότι «ο δημοκρατικός κόσμος δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά των ελίτ, των τραμπουκισμών και των συναθροίσεων στις πλατείες του διχασμού».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «σήμερα περισσότερο από ποτέ η χώρα έχει ανάγκη από την προοδευτική, μεταρρυθμιστική άποψη που με μετριοπάθεια αλλά ταυτόχρονα με δυναμισμό, εμείς εκφράζουμε» και πρόσθεσε:

Φτάνει πια με τα ωραία λόγια και τις περήφανες αναφορές σε δήθεν εθνική αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια δεν είναι τα μεγάλα λόγια, που ανακαλείς την επόμενη μέρα. Ο ελληνικός λαός σας έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, όχι άφεση αμαρτιών. Το Grexit είναι ακόμα στην αυλή μας. 

Στη συνέχεια, η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως χρησιμοποιεί το «παράλληλο πρόγραμμα» ως το καινούριο «παραμύθι» και οχυρώνεται πίσω από «αοριστίες, επικοινωνιακά τρικ, προσωρινές λύσεις», ενώ ο προϋπολογισμός αποκαλύπτει τη σκληρή αλήθεια.

«Δείχνετε ότι αυτά που εσείς υπογράψατε και δεσμευτήκατε, δεν είστε σε θέση να τα κάνετε πράξη, πολύ δε περισσότερο δεν είστε σε θέση να τα βελτιώσετε», είπε και εξέφρασε τον φόβο ότι η χώρα οδηγείται σε νέο αδιέξοδο.

«Μετά από πέντε χρόνια, με τις προσπάθειες και τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, φθάσαμε τον Δεκέμβριο του 2014 στην “πηγή”, όμως δυστυχώς “δεν ήπιαμε νερό”. Αντί να βγούμε από την κρίση, ξαναμπήκαμε στο Μνημόνιο», υπογράμμισε και σημείωσε πως η κυβέρνηση εγκατέλειψε τους αγρότες και τους συνταξιούχους.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η στροφή στο ρεαλισμό, την οποία δήθεν επιδιώκει ο κ.Τσίπρας, δεν συνοδεύεται από μια προοδευτική πολιτική», ενώ όσον αφορά στον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είπε:

Το αντιμετωπίσατε με επικοινωνιακό τρικ, το οποίο θα αποκαλυφθεί σύντομα, όταν περάσει το «πάγωμα» και έρθει η ώρα της «απόψυξης» των μέτρων.Και αφήστε τις αστειότητες σαν και αυτές που ακούσαμε χθες από τον Υπουργό Πολιτισμού.

Στη συνέχεια της ομιλίας της, η κυρία Γεννηματά επεσήμανε τα πέντε «ΟΧΙ» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τα οποία είναι:

  • Οι ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
  • Οι συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας
  • Η εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών
  • Η επιβολή ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση
  • Η ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Σύμφωνα με την ίδια, η χώρα χρειάζεται «αναπτυξιακό σοκ», αλλά όπως είπε «δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη». Αναφερόμενη στην προσέλκυση των επενδύεσων είπε ότι χρειάζεται θετικό κλίμα και η κυβέρνηση πράττει το αντίθετο, καθώς «έχει συγκρουστεί για ιδεοληπτικούς ή μικροκομματικούς λόγους με οποιονδήποτε έχει επενδύσει ή επιχειρήσει να επενδύσει στην Ελλάδα».

Η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ακόμη πως ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην προώθηση μεταρρυθμίσεων μόνο στα λόγια και στη συνέχεια έκανα λόγο για «φορολογική και ασφαλιστική εξόντωση της μεσαίας τάξης», λέγοντας:

Δεν μπορεί να θεωρείτε ως «πλούσιο» έναν οικογενειάρχη με ετήσιο μικτό εισόδημα 20-25.000 ευρώ, στους σχεδιασμούς σας για το φορολογικό. Το σύνηθες δηλαδή υποζύγιο του συστήματος. Ούτε ως «προνομιούχο» ένα συνταξιούχο των 1.000 ευρώ τον μήνα (κύρια και επικουρική), ο οποίος με συνέπεια κατέβαλλε εισφορές για 35 χρόνια στο ΙΚΑ, προκειμένου να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή σύνταξη.  Η κοινωνική ευαισθησία και η μέριμνα προς τους αδύνατους πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη

Κατά την ομιλία της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη να υπάρχει διαφάνεια και νομιμότητα για τα πάντα και τους πάντες, όσον αφορά στα θέματα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Σε άλλο σημείο, κάλεσε τον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν «στο πρώτο βήμα, που δεν απαιτεί και συνταγματικές αλλαγές, την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάργηση του bonus που διχάζει και οδηγεί σε πλασματικούς συσχετισμούς. Όχι γενικόλογες αναφορές περί “διαλόγου για τον εκλογικό νόμο”». 

Όσον αφορά στο θέμα του χρέους, η Φώφη Γεννηματά είπε «καλώς ήρθατε στη θέση μας. Ευτυχώς εγκαταλείψατε κ. Πρωθυπουργέ τις μεγαλοστομίες περί διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και Διεθνούς Διάσκεψης γι’ αυτό. Θα συμβάλλουμε στην Εθνική προσπάθεια για την αναδιάρθρωση, απομείωση και επιμήκυνση του δημόσιου χρέους» και συνέχισε:

Όμως κ. Τσίπρα μην ξεχνάτε: Προηγείται η ιδιαίτερα δύσκολη αξιολόγηση του Προγράμματος. Και με την ευκαιρία: Ας μας πει ευθέως ο Πρωθυπουργός. Τι εννοεί ο κ. Μοσκοβισί όταν μιλάει για ανάγκη νέων μέτρων;

Σχετικά με το προσφυγικό, επεσήμανε ότι «θέλει ανθρωπιά. Να μην αφήσουμε περιθώρια εκμετάλλευσης στους ρατσιστές και τους ξενόφοβους» και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά και ευρωπαϊκό

Επιπλέον, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε:

Διαφωνούμε ριζικά με αυτά τα μέτρα και τις λογικές και δεν στηρίζουμε αυτές τις αδιέξοδες και υφεσιακές πολιτικές. Ο καθένας μας κρίνεται. Και πάνω από όλα για τις πράξεις του. Εμείς θα συνεχίσουμε κρατώντας ανοιχτά τα μέτωπα με τις 2 “συμπληγάδες”, που τροφοδοτεί ο εκλογικός νόμος. Θα περάσουμε μέσα από αυτές. Μέτωπα και με την συντήρηση, αλλά και τον αριστερό λαϊκισμό.

Και συνέχισε:

Σας ακούσαμε κύριε Τσίπρα να καλείτε στη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό. Εμείς δεν θα σας απαντήσουμε με τον τρόπο που απαντήσατε εσείς στις ανάλογες εκκλήσεις για συνεννόηση και συναίνεση που σας απευθύναμε, σε πολύ κρίσιμες ώρες για τη πατρίδα μας. Τότε που από αυτό το βήμα εκστομίσατε μια φράση που στιγμάτισε ανεξίτηλα την πολιτική σας πορεία με το αξέχαστο «δεν θα σας αφήνουμε να βγαίνετε από τα σπίτια σας». Προοδευτικός δεν είναι κανείς επειδή απλά το δηλώνει. Η προοδευτική πολιτική δύναμη συνδέει την κυβερνητική παρουσία της με πραγματικά προοδευτικές πολιτικές, με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ποιος είναι ο δικός σχετικός απολογισμός κ. Πρωθυπουργέ; Απολύτως Μηδενικός!

«Αντιδεξιός δεν χαρακτηρίζεται κανείς ούτε μόνο λόγω ιστορικής παράδοσης , ούτε επειδή απλά καταλαμβάνει την αριστερή πτέρυγα των εδράνων του Κοινοβουλίου. Εσείς προσκαλείτε ποιους σε αντιδεξιά μέτωπα κ. Τσίπρα;», είπε η κυρία Γεννηματά και κατέληξε:

Αντιδεξιός αλά καρτ δεν γίνεται κ. Τσίπρα! Με λίγα λόγια κ. Τσίπρα δεν νομιμοποιείστε να μοιράζετε πιστοποιητικά ούτε πατριωτισμού, ούτε προοδευτικότητας. Το ηθικό σας πλεονέκτημα ως «άσπιλου και αμόλυντου υπερασπιστή του δικαίου» κάηκε όπως κάηκαν τα όνειρα εκατομμυρίων Ελλήνων που πίστεψαν ότι θα τους οδηγήσετε στη γη της Επαγγελίας . Η ελπίδα δεν πέθανε όμως δεν την εκφράζετε πια εσείς.


σχετικα αρθρα