Για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μέσω του τρίτου Μνημονίου κατήγγειλε την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, στηλιτεύοντας και τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν εις βάρος του ελληνικού λαού μετά την αποψινή ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγόρησε και τη Νέα Δημοκρατία ότι «αργά θυμήθηκε να πει όχι», αφού η ίδια καλούσε «φέρτε μια συμφωνία και τα μέτρα είναι δική σας υπόθεση». «Ιδού τώρα τα μέτρα. Αλλά όλοι πιστεύουν ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη», είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παράνομη μετανάστευση λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Το κύμα παράνομης μετανάστευσης κοντεύει να πνίξει την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης 399 χιλιάδες άνθρωποι εισέβαλαν από την αρχή του χρόνου λαθραία στην χώρα μας. Η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ δολοφονεί την Πατρίδα».

Όπως είπε ακόμη, «όσο κι αν επιμένει το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου να λέει το Μνημόνιο Συμφωνία, το γεγονός ότι διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο δεν αναιρεί την θλιβερή κατάσταση της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας».

Ο κ. Μιχαλολιάκος, αμφισβήτησε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για οριστική έξοδο με το πέρας της τετραετίας, επισημαίνοντας πως είναι αδύνατο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο εκτός αν καταγγελθεί το χρέος. Επίσης, είπε ότι είναι «ανοιχτό» το θέμα ενός «grexit» κι εξαρτάται από το τι θα εφαρμοστεί από το Μνημόνιο, μίλησε για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που συνιστά «ξεπούλημα της πατρίδας», ζήτησε να δοθεί απάντηση για το εάν θα παραμείνουν 20 μήνες τα «capital controls» και θα είναι «δεσμευμένο το βιός του κόσμου», ενώ είπε πως με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει τα χρήματα του ελληνικού λαού κι όχι να πάρει μετοχές που θα γίνουν «αέρας και στάχτη».

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας διατείνεται πώς λέει σε όλα "όχι", αλλά ξέχασε πως το βράδυ της 14ης Αυγούστου που ψηφίστηκε το Μνημόνιο της Αριστεράς είπε σε όλα "ΝΑΙ".

Επί 5 χρόνια ακούμε για την λίστα Λαγκάρντ και τις λοιπές λίστες φοροδιαφυγής, αλλά τώρα βρέθηκε ένας εισαγγελέας να εξετάσει τον Φαλτσιανί.

Ο θεσμός της Δικαιοσύνης πρέπει να θωρακιστεί και οι εκλογές προϊσταμένων να γίνονται από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και όχι από την πολιτική ηγεσία κατά το δοκούν.

Η Χρυσή Αυγή δεν ξεχνά πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε Μνημόνιο και όχι "κάποια συμφωνία", γεγονός που συνεπάγεται εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και ξεπούλημα της Πατρίδας μας.Θα γίνει ακόμα μια φορά ανακεφαλοποίηση των τραπεζών με το κόστος να μετακυλίεται στον ελληνικό λαό.

Πάλι, θα παρθούν αιματηρά φορολογικά μέτρα με το πρόσχημα ότι θα αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα, άρα όπως και να έχει κάποιοι κοινωνικοί κλάδοι θα πληγούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδωσε απαντήσεις στις προγραμματικές του δηλώσεις για τα καρτέλ στα τρόφιμα, την ρημαγμένη υγεία και τον σκανδαλώδη "νόμο περί ευθύνης υπουργών". 

Κλείνοντας ο Νίκος Μιχαλολιάκος τόνισε ότι το τρίτο Μνημόνιο θα αποτύχει, όπως έγινε και με τα προηγούμενα, καθώς ο ελληνικός λαός θα απαντήσει ένα μεγαλοπρεπές: "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"!