Άμεση και αιχμηρή ήταν η απάντηση του Πάνου Σκουρλέτη στις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη από το βήμα της Βουλής, όπου κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να μαζέψει τα στελέχη του και τον κ. Σκουρλέτη, που έκαναν καριέρα λοιδορώντας το Ποτάμι».

«Θα έλεγα στον επικεφαλής του Ποταμιού, όταν απευθύνεται στην κυβέρνηση, να ξέρει ότι δεν μιλάει στον καθρέφτη του και στον εαυτό του, τίποτε άλλο» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Είχε προηγηθεί τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος ανέφερε: «Και τώρα που οι αποφάσεις ορισμένων Υπουργών σας μαρτυρούν ποιοι έχουν επιλεκτικές σχέσεις με κάποιους ανθρώπους του παλιού συστήματος, άλλαξαν τροπάριο και μιλούν για ακροδεξιό Ποτάμι»

Απάντηση στον κ. Θεοδωράκη έδωσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, λέγοντας: «Στελέχη του Ποταμιού και ο κ. Θεοδωράκης είπαν ότι ο Παρασκευόπουλος βαρύνεται ήδη με δύο φόνους. Η κακολογία αυτή είναι αχαρακτήριστη και έχει λάβει χαρακτηριστικά προπαγάνδας, επαναλαμβάνεται διαρκώς μήπως και πιάσει.  Ο νόμος για την υπό όρους αποφυλάκιση αφορούσε ειδικές κατηγορίες κρατουμένων όπως ανάπηρους και φιλοξενούμενους αλλοδαπούς».