Το σχηματισμό του «Δικτύου ευρωβουλευτών για ένα σχέδιο Β» ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του γαλλικού «Αριστερού Μετώπου» Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Στρασβούργο και συμμετείχαν ακόμα πέντε ευρωβουλευτές από την Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Όπως εξήγησε ο κ. Μελανσόν, η ιδέα για τη συνέχιση της αναζήτησης των εργαλείων για ένα «Σχέδιο Β’», γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην γιορτή της εφημερίδας Humanite του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος τον περασμένο μήνα.

Με την πρωτοβουλία του, το Δίκτυο στοχεύει να δημιουργήσει μια «μόνιμη διάσκεψη» για την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων στην Ευρώπη, εξήγησε ο κ. Μελανσόν. «Στόχος μας δεν είναι να παρουσιάσουμε στη συνάντηση αυτή ένα σχέδιο Β, αλλά περισσότερα» εξήγησε ο Γάλλος ευρωβουλευτής.

Η πρώτη συνάντηση του Δικτύου θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 14-15 Νοεμβρίου, και αναμένεται να συμμετέχουν τόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης, όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.