Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε. Εσείς είχατε μια τον Ιανουάριο, δεύτερη τον Ιούλιο αλλά την τρίτη τον Σεπτέμβριο ο λαός θα σας καταλάβει» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «δεν έχετε το δικαίωμα να ερμηνεύετε το 36% ως έγκριση εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων. Και σε κάθε περίπτωση από πού έχετε το δικαίωμα να απαγορεύετε στην αντιπολίτευση να κάνει κριτική λέγοντας ότι ο λαός μίλησε; Από πού και ως πού τώρα δεν θέλετε αντιπολίτευση; Επειδή είστε ο νέος εξουσιαστής;»

Υποστήριξε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης είναι πανομοιότυπες με «τις υποσχέσεις που έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Λόγια του αέρα για ανάπτυξη και καινοτομία».

Επικαλούμενος την αποστροφή του πρωθυπουργού για σύγκρουση με το παλιό και την οικονομική ολιγαρχία, ο κ. Κουτσούμπας ερώτησε τον κ. Τσίπρα αν θα αυξήσει την φορολογία των εφοπλιστών και αν προτίθεται να αλλάξει «το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς με το οποίο οι μονοπωλιακοί όμιλοι δεν συνεισφέρουν ούτε το 1/10 των συνολικών φορολογικών εσόδων».

Όποια μορφή και να πάρει η απομείωση του δημοσίου χρέους, «ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος το οποίο δε δημιούργησε και από το οποίο φυσικά ούτε στο ελάχιστο ωφελήθηκε» παρατήρησε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος εκτίμησε πως και ο στόχος των αλλαγών στο ασφαλιστικό, είναι τελικά η μεταφορά των ασφαλιστικών βαρών στις πλάτες των εργαζόμενων, στη γραμμή της «ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση».

Εξάλλου, ο κ. Κουτσούμπας εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για εγκατάλειψη των πολλαπλών δεσμεύσεών του σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και πρόσθεσε ότι επίκειται η κατεδάφιση των εναπομεινάντων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων - ενώ ανοίγει και ο δρόμος για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Τόνισε ότι κάθε συζήτηση περί «ισοδύναμων μέτρων» και «παράλληλων προγραμμάτων» συνιστούν προσπάθεια απόκρυψης της ζοφερής πραγματικότητας και προσπάθεια να πειστεί ο λαός να αποδεχθεί το ύψος της θυσίας, διαλέγοντας μονάχα «την τσέπη απ' την οποία θα του τα πάρουν ή την ειδική ομάδα που θα το υποστεί, προσπαθώντας να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους μεταξύ τους».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, επέκρινε τον Πρωθυπουργό και για την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής «γιατί τα ανταλλάγματα που έδωσε και τα παιγνίδια που παίζει με τους ευρωατλαντικούς συμμάχους, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι επικίνδυνα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και του λαού».

«Το ΚΚΕ αποτελεί σήμερα τη μοναδική εγγύηση γνήσιας λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή, με γραμμή σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων: Την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας, δηλώνοντας πως ότι το ΚΚΕ δεν δίνει καμία ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καλώντας τον λαό να πράξει το ίδιο.