Βροχή παραιτήσεων έρχεται στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ήδη εκτός θέσης βρίσκεται υψηλόβαθμος διπλωμάτης, με πληροφορίες της Καθημερινής να κάνουν λόγο για «περίοδο εσωτερικής αναταραχής» στο ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, την παραίτησή του κατέθεσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μιχάλης Σπινέλλης, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπό παραίτηση τελεί και ο γενικός γραμματέας, Δ. Παρασκευόπουλος.

Οι δύο έμπειροι διπλωμάτες είχαν συνοδεύσει τον Νίκο Κοτζιά και στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, ενώ βρίσκονταν στις θέσεις αυτές και κατά την πρώτη κυβερνητική περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη συμβαίνει λίγες ώρες μετά την κοινοβουλευτική ανάδειξη από την Ντόρα Μπακογιάννη, του ζητήματος της απομάκρυνσης της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου από την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ. Το ζήτημα της κ. Παπαδοπούλου ανέδειξε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.