Σε ακόμη ένα «χτύπημα» για την περιβόητη νύχτα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης που αναφέρεται εκ νέου στο παρασκήνιο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. 

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό L' Obs, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν ήταν αυτό που περίμενε ο πρωθυπουργός και εξιστορεί έναν διάλογο που φέρεται να διαμείφθη μεταξύ του ίδιου και του κ. Τσίπρα: 

Μου είπε: “Είναι ώρα να παραδοθούμε”. Του απάντησα: “Όχι εγώ”.  Μιλήσαμε φιλικά, γεμάτοι θλίψη. Πίστευε ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αν επιμέναμε. Δεν συμφώνησα μαζί του και έφυγα

Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε πως το αποτέλεσμα ήταν μεγαλειώδες, αλλά κατά τον ίδιο «ήταν γραμμένο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε».

Αναφερόμενος στου Podemos, Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι υπέστησαν μεγάλη ζημιά, λόγω των όσων έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η άνοδος των Podemos ήταν βασικός λόγος που η Ευρώπη στράφηκε ενάντια στην Αριστερά στην Ελλάδα. «Οι Γερμανοί -και άλλοι- Σοσιαλδημοκράτες έτρεμαν την επιτυχία μας. Αν πετυχαίναμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, θα κατέληγαν σαν το ΠΑΣΟΚ, στο 4%. Γι αυτό έπρεπε να μας καταστρέψουν και το έκαναν» είπε.