current views are: 2

7 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση20:38

Φλαμπουράρης: Η συμφωνία συνεχίζει την υπερφορολόγηση

Για κυβέρνηση με καθαρή εντολή τετραετίας έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά τη συζήτσηη επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. 

Δημοσίευση 20:38’
αρθρο-newpost

Για κυβέρνηση με καθαρή εντολή τετραετίας έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά τη συζήτσηη επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. 

Για κυβέρνηση με καθαρή εντολή τετραετίας έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η νέα συμφωνία συνεχίζει την υπερφορολόγηση και η κυβέρνηση θα φέρει μέτρα μέχρι να εξαφανίσει την υπερφορολόγηση.

Να είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχουν και σκληρές πτυχές στην συμφωνία, αλλά υποσχόμαστε ότι θα την υλοποιήσουμε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ξεφύγουμε από την δίνη της κρίσης. Βασικό αρνητικό μέτρο είναι υπερφορολόγηση που συνεχίζεται. Γι’αυτό θα φέρουμε δύο μέτρα για να μειώσουμε την υπερφορολόγηση μέχρι εξαφανίσεως. Την πάταξη της φοροδιαφυγής και την φορολόγηση μεγαλύτερων εισοδημάτων ώστε να ελαφρύνουμε τα μικρότερα. Αυτή την φορολογική λαίλαπα θα την μειώσουμε.

«Η κυβέρνηση αυτή είναι τετραετίας, με καθαρή εντολή και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Το ποιοτικό μήνυμα που πήραμε από τον ελληνικό λαό λέει προς το πολιτικό σύστημα, και ιδιαίτερα στην κυβέρνηση, ότι δεν πρέπει να είμαστε ούτε να γίνουμε συνέχεια των κυβερνήσεων του δικομματισμού που οδήγησαν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στη φτώχεια» τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης. 

Αντιθέτως, όπως είπε, «η κυβέρνησή μας θέλει μια ουσιαστική υπέρβαση»:

Πρέπει να συγκρουστούμε τη διαπλοκή, τη στασιμότητα και την αδράνεια, θα συγκρουστεί με το παλιό και θα φέρει νέο αέρα απελευθέρωσης και ισονομίας. Δεν είναι ούτε εύκολη ούτε δεδομένη η υπόθεση αυτή. Θα οπλιστούμε με θάρρος και θα χρησιμοποιήσουμε, χωρίς να καταχραστούμε, τα κοινωνικά αποθέματα ελπίδας για να υπερβούμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η συμφωνία έχει χαμηλότερους δημοσιονομικού στόχους και πλεονάσματα, ενώ αναφέρθηκε σε όλες τις θετικές πτυχές του προγράμματος:

  • Υπάρχουν χαμηλότεροι δημοσιονομικοί  στόχοι που εξασφαλίζουν 20 δισ. ευρώ που θα δοθούν για ανάπτυξη και ενίσχυση οικονομικά αδυνάμων.
  • Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει επαρκείς πόρους για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και λύση στα κόκκινα δάνεια.
  • Εμπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές μέσα από πακέτο 35 δις ευρώ
  • Καταπολέμηση διαφθοράς, φοροδιαφυγής και αδήλωτης εργασίας. Δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου για δημόσιες συμβάσεις

 


σχετικα αρθρα