Ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος​, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι το «ναι» στη κυβέρνηση δεν σημαίνει «όχι» στις ιδέες μου.

«Έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση στην οποία ο λαός εξέφρασε ήδη την εμπιστοσύνη του, ακούγοντας όλους όσους τους είπαμε ότι αυτό το μνημόνιο είναι το τελευταίο. Τους είπαμε ότι αυτό το μνημόνιο θα συνοδευτεί από ελάφρυνση του χρέους και από ένα παράλληλο πρόγραμμα που θα ανακουφίσει τις πιο σκληρές πλευρές του μνημονίου. Συμφωνώ έως κεραίας στην άποψη του Πάνου Καμμένου ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να καταργηθεί» τόνισε.

Συμφωνώ ότι την ώρα που ο λαός ματώνει, εμείς οι πολιτικοί δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε προνόμια που προκαλούν, ούτε να δείχνουμε ότι ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Όμως,  παράλληλα, πρέπει και οι λεβέντες που κάνουν τις παρθένες, να μας πουν που και πως  έβρισκαν επί  25 ολόκληρα χρόνια χρήματα για να καλύπτουν τις δαπάνες του πολιτικού τους κόμματος.

Μάζευαν μαύρα λεφτά; Και από τις Ευρωεκλογές και μετά; Έβαλαν χέρι στο ψαχνό του δημόσιου χρήματος του κρατικού προϋπολογισμού; Υποστηρίζω με πάθος την ανάγκη που υπάρχει να σπάσει το φαύλο τρίγωνο της συναλλαγής μεταξύ πολιτικής, επιχειρηματικών παραγόντων και μέσων ενημέρωσης.

Όπως εξήγησε: «Έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης γιατί η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία, μπορεί να συνοδευτεί από μία ανοδική πορεία για την πατρίδα και τους πολίτες και να ταυτιστεί με την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την κρίση. Αυτή είναι η ελπίδα και η προσδοκία μου. Αυτή ήταν η προσπάθειά μου μέχρι τώρα και αυτή θα συνεχίσει να είναι. Ξεκαθαρίζω, ωστόσο, ότι το «ναι» στη κυβέρνηση δεν σημαίνει «όχι» στις ιδέες μου. Υπερασπίζομαι και το δικό μου δικαίωμα να εκφράζω τις απόψεις μου.

Να εκδηλώνω τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μου. Να μιλάω δημόσια και ανοικτά για τα θέματα που απασχολούν τον τόπο μου και την κοινωνία. Γι’ αυτό εκλέγομαι, άλλωστε. Για να εκφράζω άποψη και δημόσιο λόγο, εκπροσωπώντας τους πολίτες.  Επαναλαμβάνω ξεκάθαρα, λοβοτομή εγώ δεν κάνω. Τις απόψεις μου θα τις εκφράζω και εάν και όποτε χρειαστεί θα πω και τα «όχι» μου. Οφείλουμε λοιπόν να φέρουμε την πραγματική κάθαρση και αναγέννηση του κράτους».