Η κυβέρνηση πρέπει να βρει ισοδύναμα για την αντικατάσταση των αστοχιών του προγράμματος, σημείωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε την ανάγκη «η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί τα θετικά σημεία» και πρόσθεσε:

Οι προσδοκίες του λαού είναι υψηλές, αλλά η αντοχή του έχει όρια. Έχει απαυδήσει από το παλαιό πολιτικό κατεστημένο και ό,τι του μοιάζει σε ζητήματα συμπεριφοράς. Ο λαός έχει κουραστεί να τον απειλούν ότι θα χάσει το σπίτι του ή την περιουσία του και θέλει να υπάρξουν λύσεις στα προβλήματά του. Θέλει φορολόγηση στη βάση του ρεαλισμού και της ανταπόδοσης. Δεν θέλει να φορολογείται χωρίς να υπάρχει ανταπόδοση.

Προανήγγειλε εξάλλου πως οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ψηφίζουν κατά συνείδηση στις μελλοντικές ψηφοφορίες στη Βουλή, «όπως επιτάσσει το Σύνταγμα». 

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου επέδειξε ενότητα και ομοψυχία με κυρίαρχο κριτήριο να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Ψηφίσαμε τη συμφωνία και όσα περιελάμβανε, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το αντίστοιχο πολιτικό κόστος» είπε χαρακτηριστικά η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και συνέχισε: 

Εκτιμώ ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα επιδείξουν και στο προσεχές διάστημα ανάλογη υπευθυνότητα ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε περιπέτειες.