Το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης έθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στις εργασίες της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που διεξήχθη στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα, ως μέλος της Συμμαχίας, συνεχίζει να συνεργάζεται στα επίπεδα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τονίσαμε το ιδιαίτερο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την παρουσία εκατομμυρίων υποψηφίων μεταναστών, αλλά και προσφύγων στα παράλια της Τουρκίας» τόνισε και συμπλήρωσε:

Ζητήσαμε να παρθούν πρωτοβουλίες, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο θα δημιουργηθούν ασφαλείς ζώνες, ώστε να επιστρέψουν στις κατοικίες τους, στα χωριά τους, στα σπίτια τους και οι πρόσφυγες, αλλά και όλοι εκείνοι που ζητούν ένα αύριο στην Ευρώπη και παράλληλα να μην απομακρυνθούν άλλοι από τις εστίες τους. Μια Ευρώπη που αδυνατεί πλέον να απορροφήσει όλους εκείνους που ζητούν να μεταβούν σε αυτήν, μέσω της Ελλάδος, της Τουρκίας και άλλων χωρών - μελών του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Άμυνας της Πολωνίας Τόμας Σιεμόνιακ, της Βουλγαρίας Νικολάι Νάνκοβ Νέντσεβ και της Ρουμανίας Μίρτσεα Ντούσα. Συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και θέματα ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής.