Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Σε εξέλιξη είναι η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, με επίκεντρο τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της συνεδρίασης έγινε συζήτηση για το τεχνικό κομμάτι και φαίνεται πως σήμερα οι εισηγήσεις είναι ότι το κόμμα θα μπορεί να είναι έτοιμο για τη διαδικασία των εκλογών σε έναν μήνα από σήμερα. 

Στη συνέχεια η συζήτηση μπήκε στην ουσία και τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος

Η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζήτησε πλήρη γνώση των οικονομικών στοιχείων, πριν μπει η συζήτηση στα διαδικαστικά, σε συνάρτηση με τις υποχρεώσεις του κόμματος προς τρίτους. 

Οι εκπρόσωποι των τριών υπόλοιπων υποψηφίων εξέφρασαν τη θέση ότι ο αριθμός των καλπών και των εκλογικών κέντρων θα πρέπει να είναι τα ίδια με το 2009, όπως και το αντίτιμο με εξαίρεση τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί όταν το κόμμα θα είναι έτοιμο, δηλαδή σε έναν μήνα. 

Πληροφορίες θέλουν το προτεινόμενο κόστος από την εταιρεία να φτάνει τα 450.000 με 600.000 ευρώ.