ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί: Πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αναδιάρθρωση – Να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

Δημοσίευση 8 Οκτωβρίου 2015, 23:42 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2015, 09:52
Μοσκοβισί: Πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αναδιάρθρωση – Να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Να εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων κάλεσε εκ νέου την Πέμπτη την Αθήνα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Σε εφαρμογή του προγράμματος κάλεσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, που σημείωσε πως είναι ακόμα νωρίς για να μιλάμε για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στο Bloomberg TV από το Περού όπου διεξάγεται η γενική συνέλευση του ΔΝΤ, ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε πως το ελληνικό πρόγραμμα έχει δρομολογηθεί και περιέγραψε τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την εκταμίευση των υπολειπόμενων 3 δισ. ευρώ της πρώτης δόσης.

Επανέλαβε ωστόσο πως είναι «πολύ νωρίς» για να ξεκινήσει η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας πως η τήρηση του προγράμματος αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση.

Πάντως, ο Γάλλος Επίτροπος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «απομακρυνόμαστε από την ελληνική κρίση», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα γνωρίζει τις υποχρεώσεις της και έχει δεσμευτεί για την τήρηση του προγράμματος.

«Έχουν συναίσθηση της ευθύνης, έχουμε τα σωστά εργαλεία», είπε χαρακτηριστικά.