Τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, επισκέφθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία του κόμματος, δήλωσε:

Επισκέφτηκα τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Βούτση. Είχα μια μακρά συζήτηση μαζί του, για το θέμα της λειτουργίας της Βουλής. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Βούτσης, ως έμπειρος κοινοβουλευτικός, θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το κύρος της Βουλής. Και σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλουμε όλοι μας. 

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως με τον κ. Βούτση είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και είπε πως του ζήτησε να εκφράσει το κοινοβούλιο αυτόνομα και όχι την κυβέρνηση.

«Του ζήτησα να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιθυμούσε -και πιστεύει ότι έτσι πρέπει να λειτουργήσει η Βουλή- τουλάχιστον το πρώτο νομοσχέδιο να μην είναι κατεπείγον, να μην είναι ένα άρθρο και να υπάρχει η άνεση να το συζητήσουμε. Διότι, τελικά, το προηγούμενο επτάμηνο, τα κατεπείγοντα ήταν περισσότερα από όσα ήταν τα προηγούμενα χρόνια.», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Βρήκα ανταπόκριση από τον κ. Βούτση. Και πιστεύω ότι με ολόκληρο το Προεδρείο, οι Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, θα προσπαθήσουν να συνεννοηθούν, ώστε το Κοινοβούλιο να σταθεί στον αυτόνομο ρόλο του, σε υψηλό επίπεδο», κατέληξε.

Σε ερώτηση για τα εσωκομματικά, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν τώρα και πως οι πολίτες αυτή τη στιγμή ενδιαφέρονται για τις περικοπές μισθών και συντάξεων, για τις περικοπές στα επιδόματα θέρμανσης και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 

«Οι πολίτες έχουν μιλήσει, η κοινωνία εχει μιλήσει. Η ΝΔ με Βαγγέλη Μεϊμαράκη εχει γράψει πάνω απο 28%. Όλα αυτα ειναι δευτερεύοντα στη σημερινή φάση και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας", πρόσθεσε.