Στις 22 Νοεμβρίου θα γνωρίζουμε την απόφαση των μελών της ΝΔ. Την επιλογή που θα κάνουν για τον νέο αρχηγό τους. Αν χρειαστεί β’ γύρος, θα αναγκαστούμε να περιμένουμε μια εβδομάδα, αλλά την βασική επιλογή θα την γνωρίζουμε από την πρώτη Κυριακή. Διότι ο διάλογος που τελικά θα επικρατήσει στη ΝΔ θα έχει να κάνει με το πολιτικό προφίλ του νέου προέδρου. Έστω και αν προσώρας οι συζητήσεις αναλώνονται στο αν θα έχει μουστάκι, πατέρα πρώην πρωθυπουργό, αν είναι βιβλιοπώλης ή πιτσιρικάς. 

Για να περάσουμε από την… πασαρέλα στην πολιτική συζήτηση, πάντως σίγουρα δεν θα είναι χρήσιμο ένα debate το οποίο κάποιοι εκ των υποψηφίων προτείνουν. Από τις συνεντεύξεις που θα παραχωρήσουν αλλά και από τις ομιλίες τους θα μάθουμε όλοι τις απόψεις τους και κυρίως θα τις μάθουν οι φίλοι της ΝΔ οι οποίοι θα σπεύσουν για να ψηφίσουν και να επιλέξουν. Διότι πολλά λέγονται δημοσίως και περισσότερα ψιθυρίζονται παρασκηνιακά σχετικά με τις θέσεις ορισμένων. Που αν επαληθευτούν, θα δούμε να διεκδικούν την προεδρία πρόσωπα που πολιτικά πόρρω απέχουν από τη ΝΔ την οποία γνωρίζουμε. 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προχθές στη Βουλή, είπε ότι στη διαδικασία αυτή, οι υποψήφιοι του κόμματος θα προχωρήσουν σαν φίλοι, σαν μια παρέα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απέναντί του τον πρόεδρο της ΝΔ, άσχετα με το όνομα και το επώνυμό του.
Το σημαντικό για τον Μεϊμαράκη είναι ότι εννοεί αυτό που δήλωσε. Γιατί απλά, ο ίδιος είναι ένας πιστός και γενναίος στρατιώτης του κόμματος, όπως τον χαρακτήρισε ήδη ο ξένος τύπος. 

Ο Μεϊμαράκης, αν και γιός βουλευτή της ΕΡΕ, δεν είναι αστός- είναι λαϊκός. Σπούδασε στη Νομική, αλλά μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας, γύρω από τα Εξάρχεια. Όταν προκληθεί- το είδαμε αυτό και στη Βουλή, δεν διστάζει να απαντήσει στον ίδιο τόνο. Έστω και αν στη συνέχεια θα δεχθεί κριτική.  Ένας σημερινός, καθημερινός, συνηθισμένος  άνθρωπος είναι. Και του σαλονιού και του λιμανιού. Γι αυτό και έχει λοιδορηθεί. Κάποιοι άλλοι όμως θεωρούν ότι αυτό είναι το προσόν του. 

Στα δύσκολα, δεν κώλωσε ποτέ. Πάντα στην πρώτη γραμμή. Από τότε (το ΄84) που ξεκίνησε από τη Σταδίου να ανεβαίνει την Εμμ. Μπενάκη για να φτάσει στη Μαυρομιχάλη και να παραλάβει τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ. Και ο Μάνος Μανωλάκος είχε στήσει τους «κενταύρους» και τους «ρέιντζερς» σε διπλό ζυγό- τον αποδοκίμασαν, τον προπηλάκισαν, τον έφτυσαν. Αυτός ατάραχος, έκανε τη δουλειά του. Έως και πριν λίγους μήνες, όταν ο Αντώνης Σαμαράς του έδωσε το τιμόνι της ΝΔ σε μια κρίσιμη περίοδο. 

Ο Μεϊμαράκης, ως μεταβατικός πρόεδρος, κράτησε το κόμμα ενωμένο και όρθιο στην εκλογική αναμέτρηση. Άσχετα με τη βούληση των μελών της ΝΔ στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.