«Δεν είμαστε όλοι οι υποψήφιοι ίδιοι. Το πρόσωπο του Προέδρου θα κάνει τη διαφορά και οι απόψεις του θα οδηγήσουν το κόμμα σε διαφορετικές εκδοχές της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Real fm. 

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι ο πιο ικανός να πετύχω τη μεγαλύτερη διεύρυνση. «Μπορώ να ανανεώσω το κόμμα σε πρόσωπα, σε ιδέες και σε διαδικασίες. Αυτό θεωρώ ότι είναι το δικό μου συγκριτικό πλεονέκτημα» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Δεν με αφορούν οι ταμπέλες. Προσωπικά αγωνίζομαι για δυο βασικές αξίες, την ελευθερία της επιλογής και την αλληλεγγύη. Δεν χρειαζόμαστε μόνο μια ισχυρή οικονομία αλλά και μια συνεκτική κοινωνία. Δεν μπορούμε να εκχωρήσουμε στην Αριστερά την κοινωνική ευαισθησία. 

Πιστεύω ότι όλοι οι υποψήφιοι θα κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο της εκλογικής αναμέτρησης και πρέπει όλοι να δεσμευτούμε ότι όποιος χάσει θα στηρίξει το νικητή.

Πρέπει να γίνει μια δημόσια συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων. Προσωπικά είμαι ανοιχτός σε όσο το δυνατόν περισσότερες τέτοιες συζητήσεις. 

Όπως τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  το διάστημα των έξι εβδομάδων μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές είναι απολύτως ικανοποιητικό. «Ζητούσα να υπάρχει χρόνος να μπορούμε να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας στην Ελληνική κοινωνία για να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες για να συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία» τόνισε και συμπλήρωσε:

Η Νέα Δημοκρατία θα βγει πολύ ωφελημένη από αυτήν τη συζήτηση. Κανένα κόμμα δεν βγαίνει τραυματισμένο από έναν ειλικρινή και δημόσιο διάλογο. Το κόμματα τραυματίζονται όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από τραβηγμένες κουρτίνες. 

Τα στελέχη τα οποία με στήριξαν δημόσια - δεν αναφέρομαι σε βουλευτές γιατί δεν ζήτησα τη στήριξη βουλευτών - είναι στελέχη τα οποία επιχειρηματολόγησαν με αυστηρά πολιτικά επιχειρήματα γιατί με προτιμούν για Πρόεδρο του κόμματος.

Ο κόσμος σήμερα δεν υπακούει σε κελεύσματα. Όποιος νομίζει ότι ελέγχει μεγάλες μάζες ψηφοφόρων είναι βαθιά νυχτωμένος. Οι πολίτες έχουν την αυτονομία τους, την άποψή τους και θα έρθουν να ψηφίσουν αυτόν που θεωρούν καλύτερο Πρόεδρο για τη Νέα Δημοκρατία.

Είμαστε κόμμα εξουσίας και δεν συμβιβαζόμαστε με το 28%. Θέλουμε να κερδίσουμε τον κ. Τσίπρα αλλά πάνω από όλα θέλουμε να κυβερνήσουμε καλά. Οι καλύτερες Κυβερνήσεις χτίζονται στην Αντιπολίτευση.    

«Θα αγωνιστώ ώστε και ο γιος του βιβλιοπώλη να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με εμένα»

Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα FM τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά αν θέλει να αλλάξει και τον τόπο. Αυτός είναι ο πυρήνας της δικής μου πολιτικής πρότασης. Η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται απλά ένα μακιγιάζ, εισηγούμαι πολύ ουσιαστικές αλλαγές».

Παράλληλα, πρότεινε να υπάρχει θητεία στον Πρόεδρο ώστε να αξιολογείται, συμμετοχή τοπικών κοινωνιών στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων και σημαντική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο προσώπων και ιδεών ώστε να μην δίνει την εντύπωση ενός παλιού και γερασμένου κόμματος. 

Σημείωσε, επίσης, ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνεύει με διάσπαση», τονίζοντας ότι όποιος το επιχειρήσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή του κόμματος. Θεωρώ ότι η δική μου υποψηφιότητα διασφαλίζει την ενότητα της παράταξης». 

Για την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα σχολίασε:

H υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα έχει μια περιπλοκότητα λόγω του ότι δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019. Αυτό σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα οδεύσει προς μια άτυπη διαρχία. Προσωπικά πιστεύω ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα. 

Ο κ. Τζιτζικώστας πρέπει να πει από πριν δημόσια ποιος θα είναι κατά την κρίση του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Και συνέχισε αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται για το «βαρύ» όνομα που φέρει:

Λόγω του ονόματός μου έχω ένα λόγο παραπάνω να αγωνίζομαι ώστε στην πολιτική να έχουμε ίσες ευκαιρίες και αυτοί οι οποίοι δεν είχαν και δεν έχουν το πλεονέκτημα, το οποίο είχα εγώ, στην αφετηρία της διαδρομής μου. 

Θα αγωνίζομαι ώστε και ο γιος του βιβλιοπώλη να έχει τις ίδιες ευκαιρίες που είχα και εγώ. 

Αν οι πολίτες δεν με επιλέξουν θα συνεχίζω να την υπηρετώ ως απλός στρατιώτης. Αυτή τη δέσμευση πρέπει να την αναλάβουν όλοι οι υποψήφιοι.