Με κεντρικό σύνθημα: «Ανατροπή στην πράξη», άρχισε το απόγευμα (17:00) της Παρασκευής στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ το τριήμερο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Στο Συνέδριο έδωσε το «παρών» ο επίτιμος πρωην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και πατέρας της Ντόρας Μπακογιάννη, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία της η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο ηια ανίκανες ηγεσίες των δύο κομμάτων:

«Επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη, επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και να σταθεί στα πόδια».

«Αλλά αν πιστεύετε ότι θα βρείτε την Ελλάδα ως άλλοθι για να υποστηρίξετε αντιευρωπαϊκές λογικές, αν ξεχάσετε ότι βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οράματος είναι και η αλληλεγγύη, τότε η πολιτική αυτή γρήγορα θα γίνει μπούμερανγκ και θα κτυπήσει και την οικονομία σας και τους λαούς σας», πρόσθεσε.

Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα διεξαχθούν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για μία σειρά θεμάτων, με στόχο να είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρξει αλλοίωση ή νοθεία.

Η διαδικασία θα αφορά καταστατικά ζητήματα που αφορούν τη δομή του κόμματος αλλά και πολιτικά ζητήματα, όπως θέσεις για το μεταναστευτικό, τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους κ.α.

Οι σύνεδροι θα ακούσουν τοποθετήσεις υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης και θα έχουν τη δυνατότητα εκείνη την ώρα να ψηφίζουν.

Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, θα ολοκληρωθούν οι ομιλίες και θα πραγματοποιηθεί εκλογή προέδρου και οργάνων του κόμματος.

Πηγή: naftemporiki.gr/newpost.gr