Για «κούφια ψευτοαριστερή φρασεολογία» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε πως η «πλειοψηφία της Βουλής δίνει την εντύπωση μιας “αγαπημένης” μνημονιακής παρέας, η οποία, με όχημα τη συναίνεση, βυσσοδομεί σε βάρος του τόπου και του ελληνικού λαού».

Σχολιάζοντας τη συζήτηση επί των προγραμματικών τόνισε ότι «ήταν φλύαρη και απολύτως ανούσια και αν δεν υπήρχε η δελφινομαχία στη ΝΔ, θα έλειπαν και οι όποιοι διαξιφισμοί του Μεϊμαράκη με τον Τσίπρα και των άλλων επίδοξων αρχηγών της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε άλλο σημείο ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ειρωνικά ότι «ο Τσίπρας αντί της μακρόσυρτης ανούσιας ομιλίας του στις προγραμματικές, θα έπρεπε να είχε διανείμει στους βουλευτές το τρίτο μνημόνιο και να εκφωνούσε στη Βουλή μόνο μία και μόνη πρόταση: η κυβέρνηση μου θα εφαρμόσει πλήρως και στο ακέραιο το τρίτο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα. Αυτό θα ήταν πολύ πιο ειλικρινές από την κούφια ψευτοαριστερή φρασεολογία που συμπλήρωνε τη μνημονική προσήλωση».