current views are: 13

9 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση19:01

Γραμματεία Παιδείας στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Τη σύσταση Γραμματεία Παιδείας ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με Γραμματέα τον Ιωάννη Γεωργακόπουλο και αναπληρωτές τους Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο και Αλέξανδρο Καρβούνη.

 

Δημοσίευση 19:01’
αρθρο-newpost

Τη σύσταση Γραμματεία Παιδείας ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με Γραμματέα τον Ιωάννη Γεωργακόπουλο και αναπληρωτές τους Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο και Αλέξανδρο Καρβούνη.

 

Τη σύσταση Γραμματεία Παιδείας ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με Γραμματέα τον Ιωάννη Γεωργακόπουλο και αναπληρωτές τους Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο και Αλέξανδρο Καρβούνη.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ήταν υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 στην Περιφέρεια B’ Αθηνών, ο κ. Γεωργόπουλος στις εκλογές Μαΐου-Ιουνίου 2012 και Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015 στην Περιφέρεια Αττικής και ο κ. Καρβούνης στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 στην Περιφέρεια Α’ Αθηνών

Τα προφίλ των μελών

Ο Ιωάννης Γεωργακόπουλος έχει διατελέσει επίτιμος Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης και αξιοκρατικής επιλογής από το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο στις Γενικές Διευθύνσεις: α) Σπουδών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης, β) Ευρωπαϊκών & Διεθνών Σχέσεων & Εκπαιδευτικών Θεμάτων και γ) Διοίκησης Προσωπικού Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης. Επιπλέον έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας της Ελλάδας για το ΥΠΑΙΘ, στους ΟΟΣΑ, Συμβούλιο της Ευρώπης, UNESCO & UNICEF καθώς και Ελεγκτής Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Νωρίτερα στην υπηρεσιακή και επαγγελματική διαδρομή του, ήταν συντονιστής Εκπαίδευσης Εξωτερικού στα Γενικά Προξενεία της Ελλάδας στη Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη Γερμανίας και Γιοχάνεσμπουργκ Νοτίου Αφρικής με αρμοδιότητα σε όλη την Αφρική πλην Αιγύπτου & Λιβύης, σχολικός σύμβουλος στο Νομό Λασιθίου, διευθυντής σε δημοτικά σχολεία σε Ελλάδα και Γερμανία, Υπεύθυνος Γερμανίας στη Διεύθυνση Ελληνοπαίδων Εξωτερικού. Έχει σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Φλώρινας, στη Φιλοσοφική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πληροφορική σε Γερμανία και Ελλάδα, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και είναι υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου και RAU Νοτίου Αφρικής.
 
Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Βιομηχανίας και Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως καθηγητής Θετικών Επιστημών και Πληροφορικής τόσο στη Δημόσια όσο και στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στο χώρο της Μέσης Εκπαίδευσης ως ιδιοκτήτης και διευθυντής σπουδών φροντιστηριακού οργανισμού.

Σήμερα εργάζεται ως εργαστηριακός συνεργάτηςερευνητής στα Εργαστήρια Προσομοίωσης Βιομηχανικών Διεργασιών του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον τη δημιουργία συστημάτων βιοαισθητήρων για την ανίχνευση περιβαλλοντικών ρύπων. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια με θέμα την Τεχνολογία την Καινοτομία και το περιβάλλον τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ξένα επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της διεθνούς οργάνωσης Friends of Nature. Επίσης, συμμετέχει ενεργά στα κοινά του δήμου Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης όπου διαμένει. 
 
Ο Αλέξανδρος Καρβούνης είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, ΠΕ70 δάσκαλος και 21 έτη προϋπηρεσία με τετραετή θητεία ως διευθυντής και έχει επίσης διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής Δημοσίου ΙΕΚ επί μία τριετία. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Σχολής Επιστημών Αγωγής, με κατεύθυνση την Ιστορία της Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πτυχιούχος του Διδασκαλείου Ιωαννίνων με ειδίκευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Επίσης, πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων και τελειόφοιτος του πανεπιστημίου York του Τορόντο.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για θέματα των Ρομά και έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και συνεδρίων σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Έχει υπάρξει εισηγητής, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, έχει σχεδιάσει, συντονίσει και υλοποιήσει επιμορφωτικά προγράμματα με το τμήμα Εκπαίδευσης της ΕΥΔΑΠ και έχει αποτελέσει μέλος συγγραφικής ομάδας εκπαιδευτικού υλικού για ενήλικες με ανάθεση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (ΙΔΕΚΕ). Επιπρόσθετα, έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ «Γέφυρα Ζωής» με αντικείμενο τα παιδιά ΑμεΑ (είναι και ο ίδιος πιστοποιημένος ΑμεΑ με πιστοποίηση κατά 80%), είναι μέλος του Ε.ΣΥ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας) και μέλος της Διακομματικής Επιτροπής. Διαρκής είναι και η συνδικαλιστική του παρουσία και δράση, εκλεγόμενος στη Γ’ Αθήνας ως ανεξάρτητος υποψήφιος με σημαντικά ποσοστά.


σχετικα αρθρα