Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Από τους κερδισμένος των εκλογών η κ. Φώφη Γεννηματά, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τη ΔΗΜΑΡ. Τα βήματα μετα τις εκλογές είναι αργά και σταθερά.

Η κυρία Γεννηματά αποφάσισε να ακολουθήσει μια πολύ ξεκάθαρη τακτική απέναντι στην κυβέρνηση. Στις πρώτες μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει εφαρμόσει μια τακτική που χαρακτηρίζεται επιθετική απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολλές οι φορές που η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη οι περισσότεροι βουλευτές δεν επιθυμούν να ψηφίσουν τα μέτρα Τρίπρα. "Τα έφερε, να τα ψηφίσει" έλεγε βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ που συμπλήρωσε "να δώσω συναίνεση για ποιό λόγο; Ένα μέτρο δεν ψήφισε τόσα χρόνια. Στους δρόμους ήταν συνέχεια".

Οι βουλευτές έχουν επιλέξει σκληρή γραμμή έναντι της κυβέρνησης. Από πολύ κοντά παρακολουθούν και την προσπάθεια που γίνεται στις Βρυξέλλες για να εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Στο εσωτερικό του κόμματος τώρα, τα στελέχη που πρόσκεινται στη Φώφη Γεννηματά παρακολουθούν και τις κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά να καταψηφίσει για πρόεδρο της Βουλής τον κύριο Νίκο Βούτση, κινείται παράλληλα με το κόμμα. Ο κύριος Βενιζέλος δε μιλάει πολύ.

Έκανε μια παρέμβαση στη Βουλή που συζητήθηκε αλλά ουτε εμφανίσεις στα μελσα ενημέρωσης κάνει ούτε έντονη δραστηριότητα έχει. Στελέχη που γνωρίζουν τις απόψεις του υποστηρίζουν πως σύντομα με τα μέτρα που θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν όλη η κοινωνία θα αντιληφθεί πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις ηλταν απείρως καλύτερες από αυτή.

Στο ΠΑΣΟΚ θα πουν βροντερό Όχι στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών και προβλέπουν πως οι αγρότες θα βγουν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα.