Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 
 
Η πρόταση για την διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ δείχνει ότι διχάζει τόσο τους βουλευτές όσο και τα κομματικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης .
 
Όσοι υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητη η διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος οφείλουν να γνωρίζουν τις θέσεις του καθενός όχι μέσα από μακροσκελείς ομιλίες αλλά μέσα στα στενά όρια ενός τηλεοπτικού διαλόγου .
 
Επιπλέον όλοι επιθυμούν να δουν για κάποιες ώρες και τους τέσσερις υποψηφίους μαζί να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και όχι ο καθένας να απαντά στον άλλο με μια δήλωση αποτυπωμένη σε χαρτί , η μέσω κάποιας ανακοίνωσης ή ακόμα και διαρροής προς τον τύπο.
 
Το debate λένε οι υποστηρικτές προσελκύει κόσμο και κυρίως νέους ανθρώπους και αυτό θα ωφελήσει και την εκλογική διαδικασία καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα σπεύσουν στις κάλπες για να επιλέξουν πρόεδρο.
 
Με δεδομένο δε το γεγονός ότι οι πολίτες απαξιώνουν μέχρι στιγμής την διαδικασία αφού στις πρώτες μετρήσεις δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον , η τηλεοπτική προβολή των υποψηφίων μέσω μιας τηλεμαχίας καθίσταται επιβεβλημένη ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου .
 
Ωστόσο υπάρχει και η αντίθετη άποψη που έχει ουκ ολίγους υποστηρικτές .Σε αυτήν προσχωρούν όσοι υποστηρίζουν ότι ένα debate θα αυξήσει τον βαθμό εσωστρέφειας που έτσι κι αλλιώς είναι μεγάλος στους κόλπους της ΝΔ .Επιπλέον οι συνδιασκέψεις και οι ομιλίες των υποψηφίων στις θεματικές ενότητες που θα επιλέξουν οι ίδιοι αρκούν για να πείσουν την κομματική βάση για την τελική της επιλογή .
 
«Ένα debate περιλαμβάνει μόνο τσιτάτα και ατάκες και όχι ουσία » έλεγε στο Newpost βουλευτής που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να διεξαχθεί. Επόμενο επιχείρημα των διαφωνούντων με την διεξαγωγή τηλεμαχίας είναι το γεγονός ότι όλοι στη ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά τους τέσσερις υποψηφίους και όλοι έχουν δώσει τις εξετάσεις τους , άρα δεν χρειάζεται να αποδείξουν κάτι μπροστά στον τηλεοπτικό φακό .Επίσης η εσωτερική διαμάχη αποτυπωμένη στους τηλεοπτικούς δέκτες θα δώσει τροφή για σχόλια και δηλώσεις στην πλευρά των πολιτικών αντιπάλων και θα κάνει την ΝΔ περισσότερο ευάλωτη από ότι είναι τώρα .