Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Δεν έχουν τέλος οι κόντρες στο εσωτερικό της ΝΔ λίγες ώρες, μόλις, μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος.

Στη διαμάχη "σαμαρικών" και "κεντρώων" για την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση που πρέπει να πάρει το κόμμα, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη επεισόδιο. Το ποσοστό που συγκέντρωσε η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές αλλά και η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο πεδίο αντιπαράθεσης.

Η δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι με τον ίδιο η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό 28% μεταφράστηκε ως ευθεία βολή προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά γεγονός που έκανε τους υποστηρικτές του να αντιδράσουν έντονα. "Το ποσοστό είναι η μισή αλήθεια, γιατί η άλλη μισή είναι ότι το κόμμα έχασε με 7 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ" αναφέρει στο newpost βουλευτής της ΝΔ που ανήκει στην πτέρυγα των "σαμαρικών".

Βουλευτές και στελέχη που ανήκουν σε αυτήν την πτέρυγα κατηγορούν την τωρινή ηγεσία ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να αλλάξει την πορεία του κόμματος και το πλήρωσε στις εκλογές .Επιπλέον κατηγορούν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι δεν "παίζει επί ίσοις όροις" και αυτό γιατί εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέση του, ώστε να είναι ο μόνος που δείχνει ότι ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Με ευθείες βολές απαντούν οι "σαμαρικοί" και στα σενάρια που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να στηρίζει την υποψηφιότητα Τζτιτζικώστα αναφέρον ταχαρακτηριστικά "Ξεχνά η πλευρά Μειμαράκη σε ποιον εμπιστεύτηκε το κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς".

Την ίδια ώρα τα δόντια τους δείχνουν  και οι υποστηρικτές του νυν προέδρου της ΝΔ που στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους εκτιμούν ότι τα σενάρια για στήριξη Σαμαρά στον Τζιτζικώστα ευσταθούν αφού οι περισσότεροι "λοχαγοί" της κυβέρνησης Σαμαρά έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας.

Στην κατηγορία αυτή τοποθετούν και τον Κώστα Καραγκούνη που πρόσφατα παραιτήθηκε από την θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος. Μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι εκτιμούν ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει προχωρήσει σε μία "copy paste" τακτική με αυτήντου Αντώνη Σαμαρά το 2009. Η τακτική αυτή είναι ο λαϊκισμός και η "δεξιοσύνη" που ευαγγελίζεται ο κ Τζτιτζικώστας, όπως είχε κάνει και ο πρώην πρωθυπουργός το 2009.

Τέλος οι υποστηρικτές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη χρεώνουν στην πλευρά Τζιτζικώστα αλλά και των υπολοίπων την προσπάθεια αποδόμησης του προφίλ του κ Μεϊμαράκη που προσπαθούν να τον εμφανίσουν ως επικεφαλής των κομματικών μηχανισμών καθιστώντας τους εαυτούς τους με αυτόν τον τρόπο περισσότερο αρεστούς στην βάση.

"Το κόμμα είναι η βάση και όχι οι κομματικοί μηχανισμοί από τους οποίους ο κ. Μεϊμαράκης έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό" τονίζουν με νόημα οι συνεργάτες του νυν προέδρου της ΝΔ.