Με την εκλογή νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και μελών για την συμπλήρωση των κενών στην Πολιτική Γραμματεία μετά την διάσπαση του κόμματος, ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα οι εργασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην χθεσινή του ομιλία, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες μέχρι το συνέδριο του Φεβρουαρίου, καθώς και στις βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου για τους προσεχείς μήνες.

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε το νέο μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την ανάγκη, το κόμμα να πραγματοποιήσει ένα ανοιχτό συνέδριο με την εγγραφή νέων μελών ανεξάρτητα από τι ψήφισαν στις εκλογές. Η αντιστοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική και κοινωνική του βάση, με τους ψηφοφόρους που το εμπιστεύθηκαν στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου είναι προϋπόθεση για να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο και στην υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της ελληνικής κοινωνίας, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε την ανάγκη «ν' ανοίξουν, οι οργανώσεις μελών σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημά μας και συμφωνούν προγραμματικά και πολιτικά με τις θέσεις μας». Πρόσθεσε ότι η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών, είτε για να διατηρηθούν με τεχνητό τρόπο κάποιοι εσωκομματικοί συσχετισμοί, ξεριζώνοντας το κόμμα από την κοινωνία, είτε, ενδεχομένως, με το σκεπτικό του «λίγοι και καλοί», έληξε οριστικά στις 20 Σεπτέμβρη. Και έληξε με άδοξο τρόπο , «η παραλειτουργία κόμματος μέσα στο κόμμα », είπε χαρακτηριστικά.