«Δεν θα φορτωθούμε τις κακές αποφάσεις του κ. Τσίπρα. Θα υποστηρίξουμε όμως, τα πράγματα που ωθούν την κοινωνία σε μία θετική κατεύθυνση», διεμήνυσε από τα Ιωάννινα Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Ο Πρόεδρος του Ποταμιού, που περιοδεύει στην Ήπειρο στο πλαίσιο της διαδικασίας του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος του ,δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εμείς, έχουμε ξεκαθαρίσει στον ελληνικό λαό ότι στηρίζουμε την προσπάθειά του, την προσπάθεια της Ελλάδας, να παραμείνει στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει, πως στην Βουλή θα δώσουμε την μάχη για ό,τι σημαντικό και θετικό υπάρχει, να το στηρίξουμε. Αυτό από την άλλη, δεν σημαίνει πως ό,τι σκέφτεται αυτή η κυβέρνηση, εμείς θα το ψηφίσουμε. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Αυτά που είναι ωφέλιμο για τον ελληνικό λαό ψηφίζονται από το Ποτάμι, αυτά που δεν είναι ωφέλημα δεν ψηφίζονται. Εμείς δεν κάναμε αυτή την διαπραγμάτευση. Αν την είχαμε κάνει εμείς, μαζί όλους αυτούς που πιστεύομε ότι θα έπρεπε να είχαν πάρει μέρος στην διαπραγμάτευση, δηλαδή τα ανοιχτά δυνατά μυαλά της Ελλάδας, θα είχαμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Τώρα έχουμε ένα κακό αποτέλεσμα, λόγω μιας κακής διαπραγμάτευσης. 'Αρα δεν θα φορτωθούμε αυτές τις κακές αποφάσεις του κ. Τσίπρα. Θα υποστηρίξουμε όμως, τα πράγματα που ωθούν την κοινωνία σε μία θετική κατεύθυνση».

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό και για την σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος και επισήμανε ότι, «αυτό δεν είναι Κυβέρνηση, αυτό είναι μια, από όλα». Ειδικότερα , υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας πειραματίζεται με το παλιό μοντέλο» και διευκρίνισε: «Βάζω τους φίλους μου, τους κολλητούς μου, σε δύο- τρία υπουργεία, βάζω και δυο -τρεις άλλους κομματικούς σε αλλά ,βάζω και δυο πρόσωπα που πραγματικά θα μπορούσαν να κάνουν κάτι, και έχω μια κυβέρνηση. Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, αυτό είναι μια από όλα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέκλεισε συστράτευση με άλλα κόμματα ,καθώς όπως είπε, στο Ποτάμι, «θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν δυνάμεις στο κοινοβούλιο με τις οποίες μπορεί συνολικά να συνεργαστεί» ωστόσο πρόσθεσε πως , συνεργασίες επιμέρους, μπορεί να γίνουν , όπως για παράδειγμα στο ζήτημα του εκλογικού νόμου.