Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Το φάντασμα της διάσπασης πλανάται για μια ακόμη φορά πάνω από την ΝΔ. Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν κάποιοι κανένα κόμμα δεν εξέλεξε αρχηγό χωρίς να έχει υποστεί απώλειες. Και οι απώλειες ξεκινούν από την απλή αποχώρηση μερικών βουλευτών που διαφωνούν με την νέα ηγεσία και την πορεία που εκείνη θα επιλέξει για το κόμμα και φτάνουν έως και την πλήρη διχοτόμηση.

Πληροφορίες που φτάνουν στο newpost αναφέρουν ότι ορισμένοι βουλευτές θα εγκαταλείψουν το κόμμα αν επικεφαλής δεν είναι ο υποψήφιος της αρεσκείας τους και μάλιστα προχωρούν ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι θα προσκαλέσουν και άλλους σε παρόμοια κίνηση.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται οι πιο παλιοί βουλευτές που είναι εντός της ΚΟ της ΝΔ ανάμεσά τους και πρώην υπουργοί που αναφέρουν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες ότι δεν θα ανεχτούν "το λεγόμενο νέο" να συμπαρασύρει όλο το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ.

Όσοι συμμετείχαν στην προηγούμενη βουλή και όσοι  κατείχαν υπουργικά αξιώματα δεν επιθυμούν στις ηγετικές θέσεις του κόμματος εκείνους που δεν έχουν "μαυρίσει" τα χέρια τους ψηφίζοντας μνημόνιο και εφαρμοστικούς νόμους, ούτε όσους απείχαν συνειδητά από την σωτηρία της χώρας μέσω των συγκυβερνήσεων με το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και τη ΔΗΜΑΡ.

Για να αποφευχθεί η διάσπαση όπως έχει γράψει από την πρώτη στιγμή το newpost μια ομάδα βουλευτών και πρώην υπουργών που ακόμη κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ετοιμάζονται να θέσουν προ των ευθυνών τους τόσο τους τέσσερις υποψήφιους όσο και τους πρώην πρωθυπουργούς Καραμανλή και Σαμαρά.

Μάλιστα μια σκέψη που διακινείται εντόνως κάνει λόγο για πρόταση στους δύο πρώην πρωθυπουργούς να τοποθετηθούν δημόσια και μάλιστα στην αρχή της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου.