Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη στη Βουλή, ώστε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με την συμμετοχή των φορέων και να υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις, όπου αυτό απαιτείται, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που δόθηκε σε διαβούλευση και ασκείται κριτική στη κυβέρνηση ότι προχωρεί με τηλεγραφικές διαδικασίες, στην κατάθεση νέου πακέτου διατάξεων.

«Όμως είναι απόλυτα σαφές –όπως ήδη έχουμε δηλώσει- ότι θα καταψηφίσουμε  ό,τι αφορά την νέα φόρο-καταιγίδα, που σταδιακά φέρνει η κυβέρνηση, αλλά και τις ασφαλιστικές διατάξεις, που  περιλαμβάνουν νέες επιβαρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Επίσης θα καταψηφίσουμε τις διατάξεις ντροπής, με τις οποίες η κυβέρνηση παίρνει πίσω ευνοϊκές για ασφαλισμένους και οφειλέτες,  δικές της ρυθμίσεις, κατόπιν εντολής της τρόικας (νυν κουαρτέτου). Ρυθμίσεις, τις οποίες η ελληνική Βουλή ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία, πριν λίγο χρονικό διάστημα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει διατάξεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, παρεμβαίνοντας με βελτιωτικές προτάσεις.