Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς
 
Συμμαχίες, δηλώσεις στήριξης, εσωκομματικές ισορροπίες, στρατηγικές σωστές ή λάθος και κυρίως το ποιοι θα αποτελέσουν το εκλογικό σώμα που θα φθάσει μέχρι τις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών για τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ. Οι συναντήσεις και τα δείπνα έχουν πυκνώσει, με τα τηλέφωνα των στελεχών της Πολιτικής Επιτροπής και των ΝΟΔΕ να έχουν πάρει φωτιά.
 
Στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη οι συνεργάτες του δίνουν μεγάλο βάρος στην κοινοβουλευτική παρουσία του προέδρου της ΝΔ, όχι μόνο επειδή όπως λένε, στις προγραμματικές δηλώσεις απέδειξε ότι μπορεί να στριμώξει τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά γιατί η μεγάλη μάχη αφορά τα μέτρα-φωτιά που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή που θα πλήξουν για άλλη μια φορά βαριά τους πολίτες και την κοινωνία.
 
Για το λόγο αυτό, η πλευρά Μεϊμαράκη έχει αποφασίσει να ασχοληθεί κυρίως με αυτά τα ζητήματα και να κινηθεί με βάση τα πολιτικά χαρακτηριστικά της εσωκομματικής αναμέτρησης, παρά με όρους πολιτικού μάρκετιγκ. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ, που σήμερα θα βρεθεί στην Κοζάνη προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της πόλης, από αύριο θα συνεχίσει τον αγώνα από τα έδρανα της Βουλής απέναντι στους ισοπεδωτικούς εφαρμοστικούς νόμους που θα καταθέσει η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.
 
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας που χθες μίλησε στη Βέροια και εγκαινίασε τα γραφεία του στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει ότι πρέπει να μεγαλώσει η κεντροδεξιά παράταξη, «με όσους δεν εκφράζονται σήμερα από κανέναν» ενώ απευθύνεται σε νέους, επιστήμονες και επιχειρηματίες.
 
Αναφορικά με το τι κόμμα θέλει την επόμενη μέρα λέει, ότι σκέφτεται μια ΝΔ χωρίς ταμπέλες, ανοικτή, συμμετοχική, που θα ζητά από τη βάση το «ναι» ή το «όχι» για τη στρατηγική του, με τοπικά δημοψηφίσματα και με ανάδειξη του 50% των υποψηφίων βουλευτών από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών.
Περιοδείες έχει ξεκινήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σήμερα επισκέπτεται στο νομό Έβρου και το βράδυ θα μιλήσει στην Αλεξανδρούπολη. Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται με συγκεκριμένες προτάσεις επί μία σειράς θεμάτων, όπως οι επενδύσεις και η ανεργία.
 
Στόχος του, όπως λέει ο ίδιος, είναι «ένα κόμμα που θα παράγει εφαρμοσμένη πολιτική και θα προτείνει πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα». Μάλιστα στο κόμμα προτείνει θητεία για τον αρχηγό και η βάση να έχει λόγο και στην επιλογή των υποψηφίων βουλευτών.
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ιδεολογικά δεν κρύβει ότι είναι δεξιά από το κέντρο και χαρακτηρίζει ψεύτικο το δίλλημα «δεξιά-κεντροδεξιά». «Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να ενώσει το συγκεκριμένο χώρο.
 
Εκμεταλλεύεται τα social media και θέλησε να ξεχωρίσει και στην προεκλογική καμπάνια, επιλέγοντας το αμερικανικού τύπου μοντέλο, που περιλαμβάνει περιοδείες με πούλμαν σε όλη τη χώρα. Πρώτος σταθμός του, θα είναι τη Δευτέρα, οι Σκουριές στη Χαλκιδική.