«Ανοιχτό» θεωρεί ακόμα το φορολογικό των αγροτών ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου ο οποίος προαναγγέλλει απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης του θέματος με τους δανειστές, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Αποστόλου επεσήμανε πως «το βάρος που καλείται να σηκώσει ο αγροτικός τομέας με τη νέα συμφωνία είναι πράγματι δυσανάλογο και δυσβάστακτο, ειδικά στα φορολογικά. Ωστόσο οι φορολογικές επιβαρύνσεις δεν έχουν νομοθετηθεί. Όλα είναι ανοικτά και όλα είναι μαχητά» σημειώνει.

«Όχι, δεν είναι λογικό να φορολογείται ο αγρότης και ο ελεύθερος επαγγελματίας [...]. Δεν ισχυρίζομαι ότι το θέμα έληξε. Θα έχουμε πάλι σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε ευτυχή κατάληξη» προσθέτει.

Σε κάθε περίπτωση, οι αγρότες αντιδρούν απέναντι στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και σε χτεσινή σύσκεψή τους προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων, όπως και το περιεχόμενο τους, θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε πνεύμα συνεργασίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, διότι όπως επισημαίνουν τα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων «δεν μας χωρίζει τίποτα, τα προβλήματα είναι κοινά».