Για μία «σκληρή πραγματικότητα» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, και αναφερόμενος στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Απαντώντας πως φτάσαμε από την κατάργηση του μνημονίου «με ένα νόμο και ένα άρθρο» στο «εφαρμόζουμε το μνημόνιο», ο κ. Μαντάς σημείωσε πως «φτάσαμε στη συμφωνία μέσα από τις συγκεκριμένες συνθήκες που όλοι, νομίζω, γνωρίζουμε και συμπεριλήφθηκε στην επιλογή των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές, δηλαδή το εκτίμησαν αυτό ως στοιχείο».

Όπως ανέφερε με ο ίδιος, «έχουμε μια σκληρή πραγματικότητα μπροστά μας, καλούμαστε μέσα σε λίγες μέρες, ουσιαστικά, να ψηφίσουμε τα πρώτα μέτρα που αφορούν στους εφαρμοστικούς νόμους και τα οποία συνδέονται με την απελευθέρωση της δόσης των 2 δισ. ευρώ που είναι για ληξιπρόθεσμα χρέη, δηλαδή για την πραγματική οικονομία».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, υπογράμμισε πως «έχει διατυπωθεί και από τον αρμόδιο υπουργό η πρόθεση να γίνει προσπάθεια σε ορισμένα από αυτά τα ζητήματα να υπάρχει μία εξουδετέρωση των αρνητικών επιπτώσεων. Ωστόσο παραμένουν δύσκολα και σκληρά».