ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπρόσωπος του Σόιμπλε: Δεν μπορώ να θυμηθώ εάν ο κ. Τσακαλώτος ήταν στη σύνοδο του ΔΝΤ

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2015, 15:15 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2015, 15:24
Εκπρόσωπος του Σόιμπλε: Δεν μπορώ να θυμηθώ εάν ο κ. Τσακαλώτος ήταν στη σύνοδο του ΔΝΤ
Facebook Twitter Whatsapp

Το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, σημείωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως... δεν μπορεί να θυμηθεί εάν ήταν στη σύνοδο του ΔΝΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, σημείωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως... δεν μπορεί να θυμηθεί εάν ήταν στη σύνοδο του ΔΝΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

«Δεν μπορώ να θυμηθώ καν ότι ο κ. Τσακαλώτος ήταν εκεί. Από αυτό μπορείτε να συμπεράνετε ότι δεν τον είδαμε. Ο υπουργός, όπως κάνει πάντα στις συναντήσεις του ΔΝΤ, συναντήθηκε και διμερώς με την κ. Λαγκάρντ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιέγκερ σημείωσε ακόμα πως το Βερολίνο επιθυμεί την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και επεσήμανε πως αυτή είναι η θέση που έχει διατυπώσει και ο επικεφαλής του Eurogroup. Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε πως η γερμανική αντιπροσωπεία είχε σχετική συζήτηση με τον Γερούν Ντέισελμπλουμ στο πλαίσιο της συνόδου του ΔΝΤ στη Λίμα και εξουσιοδοτήθηκε να μιλήσει εξ ονόματός του.

«Αυτό ισχύει ρητά και με μεγάλη έμφαση και για τη γερμανική κυβέρνηση. Το ΔΝΤ πρέπει και θα εξακολουθήσει να συμμετέχει και δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό», τόνισε ο Γιέγκερ.