current views are: 5

12 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση16:19

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα – Τι περιλαμβάνει

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή

Δημοσίευση 16:19’
αρθρο-newpost

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή

Με πολύωρες συνεδριάσεις σε επιτροπές και Ολομέλεια,  αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος της εβδομάδας το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με τα προαπαιτουμενα της συμφωνίας. Επιπλέον, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της «ώρας του Πρωθυπουργού». 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το πολυνομοσχέδιο θα μπει προς επεξεργασία στις συναρμόδιες επιτροπές, την Τρίτη το μεσημέρι, ενώ θα πρέπει να έχει ψηφιστεί ως το βράδυ της Παρασκευής. Ενδιάμεσα, την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί τριπλή συνεδρίαση των επιτροπών (όπου θα παραστούν Φορείς) για να πάρει τη σκυτάλη, τη Πέμπτη, η Ολομέλεια.

Η ψήφιση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση δόσης ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας χρηματοδοτικής στήριξης που υπέγραψε η Ελλάδα.

Ειδικότερα, αύριο στις 9.30 το πρωί θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση η Διάσκεψη των Προέδρων και το μεσημέρι θα συνέλθουν σε συνεδρίαση οι Επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου επί του πολυνομοσχεδίου. Την Τετάρτη ορίζεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων, ενώ μετά από τρεις συνεδριάσεις των Επιτροπών, το βράδυ της Τετάρτης θα συνταχθεί η Έκθεση των Επιτροπών .

Το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα αποφασίσει να ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία θα διαρκέσει ως το βράδυ και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (από το πρωί μέχρι το βράδυ) οπότε και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, «δεν έχουμε πίεση από έξω, θα μπορούσαμε να πηγαίναμε και περισσότερες μέρες. Αυτό που τους ενδιέφερε είναι να είναι κατατεθειμένο το νομοσχέδιο».

Αιτιολογική έκθεση

Έκθεση Διαβούλευσης Για το Σχέδιο Νόμου

Σχέδιο Νόμου Παραδοτέα

Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρύθμισης

Πίνακας Τροποποιούμενων και Καταργούμενων Διατάξεων​


σχετικα αρθρα