Έντονες αντιδράσεις εκφράστηκαν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για τα μέτρα που αφορούν σε εργασιακά και φορολογία και περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζήτησαν ενημέρωση και διευκρινίσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, για τα σκληρά φορολογικά μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο-σκούπα όπως το φόρο στα ανείσπρακτα ενοίκια, τις 100 δόσεις, τις ποινές για φοροδιαφυγή και τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον κ. Αλεξιάδη να είναι πιο ελαστικό το μέτρο της απώλειας της ρύθμισης των 100 δόσεων και να μην χάνεται στον 1 μήνα, καθώς και ο αριθμός των δόσεων να προσδιορίζεται από την περιουσιακή κατάσταση.

Ο αρμόδιος υπουργός εξέφρασε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τη δυνατότητα να εξεταστούν βελτιώσεις στα τρία από τα τέσσερα ζητήματ, πλην του ΕΝΦΙΑ. Όσον αφορά τις ποινές και τα πρόστιμα για φοροδιαφυγεί, ζήτησαν να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για μεγαλοοφειλέτες και λαθρεμπόριο και υπεσχέθη ότι θα γίνει προσπάθεια μετακίνησης των βαρών σε αυτούς που αποδεδειγμένα μπορούν να πληρώσουν. Βαρύ ήταν το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά, ενώ παρών ήταν ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Οι βουλευτές κατέθεσαν σειρά προτάσεων σε επιμέρους εργασιακά θέματα, τις οποίες ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι θα λάβει υπόψιν του και θα ενταχθούν στη μεγάλη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος έχει αναφέρει ότι τα μέτρα που πρέπει να περάσουν τώρα είναι σε δυσμενές κλίμα, ωστόσο η κυβέρνηση θα καταβάλει προσπάθεια ώστε να βρεθούν ισοδύναμα και στη συνέχεια να ανατραπούν με την μεγάλη συνολική ασφαλιστική μεταρρύθμιση.