Θα περίμενε κανείς ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατανοήσει και (κατά συνέπεια) αποδεχθεί την σκληρή πραγματικότητα που επιβάλει το νέο Μνημόνιο και ως εκ τούτου, η συνεδρίαση της ΚΟ για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα κυλούσε ήρεμα, χωρίς γκρίνιες. Αμ δε…  

Η συνεδρίαση της ΚΟ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αρκετά να πουν για την φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, τις 100 δόσεις, τον ΕΝΦΙΑ και τις ποινές που προβλέπονται από το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή. Ο αρμόδιος υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, αφού τα… άκουσε, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευθεί με τους δανειστές. 

Η επαναδιαπραγμάτευση, όμως, δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Υπάρχει μια συμφωνία που έχει υπογραφεί και οποιαδήποτε υπαναχώρηση σημαίνει ότι το όποιο κλίμα εμπιστοσύνης έχει οικοδομηθεί αρχίζει να χάνεται. Ταυτοχρόνως τα περίφημα ισοδύναμα δεν είναι δα το ευκολότερο πράγμα. Διότι για να βρεθούν, κάποια βάρη θα μετακινηθούν. Να χαθούν ως δια μαγείας, δεν γίνεται.  

Όλα αυτά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα γνωρίζουν. Δεν παραλογίζονται πιστεύοντας ότι τα μέτρα μπορούν να γίνουν χάδια. Το 3ο Μνημόνιο αποτελεί τον δικό τους Γολγοθά και η υποχρέωσή τους είναι να τον ανέβουν.  

Δεν φτάνουν όμως όλοι στον κυνισμό του Μιχελογιαννάκη, να καλέσουν τον κόσμο να μην διαμαρτύρεται δηλώνοντας «μην ακούω μ@λ@κίες τώρα, ο κόσμος αυτός δεν μας ψήφισε; Δεν περάσαμε το μνημόνιο και μετά μας ψήφισε;» 

Αντιθέτως, υπάρχουν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι θα μπορούσαμε να πούμε, οι οποίοι θα προτιμούσαν τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Να είχαν παραμείνει στην εποχή της αντιμνημονιακής αθωότητας. Τούτο φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους. Θα το κάνουν, αλλά έχουν πρόβλημα με τη συνείδησή τους, με τους φίλους τους, με τους ψηφοφόρους τους.  

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού, δηλώνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει το κλίμα που υπάρχει στην ΚΟ και εν πολλοίς το θεωρεί δικαιολογημένο. Ελπίζει όμως ότι με την πάροδο του χρόνου η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί και τα χαμόγελα θα επανέλθουν.