Την απόφασή του να παραμείνει τυπικά και «μέχρι νεωτέρας» στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αλλά να μην δεσμεύεται από τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης, ανακοίνωσε ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, δήλωσε σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε πως θα καταψηφίζει νομοσχέδια ή άρθρα και θα εναντιώνεται στις κυβερνητικές αποφάσεις που είναι εκτός του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί προεκλογικά αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις.

«Δεν θέλουμε να δοθεί η εντύπωση της διατάραξης των πολιτικών ισορροπιών και   των ρωγμών. Προς το παρόν  θα παραμείνει ο βουλευτής μας μέλος της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ χωρίς όμως να δεσμεύεται από τις αποφάσεις τους», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε:  «υπερψηφίστηκε πανηγυρικά  η πρότασή μου για αυτόνομη κάθοδο στις προσεχείς εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Η προσπάθεια ενός νέου δικομματισμού μόνο ως καρικατούρα  μπορεί να συμβεί», είπε και υπενθύμισε τη πρόθεση της κυβέρνησης για υιοθέτησης ενός αναλογικότερου εκλογικού νόμου.

Ο κ. Νικολόπουλος εξήγησε ότι πρόθεσή του είναι να συνεχίσει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως «ισότιμοι και όχι με ανταλλάγματα». Σημείωσε δε πως οι χριστιανοδημοκράτες θα απαιτήσουν σεβασμό αλλά και να εκπροσωπούνται στα κέντρα λήψης αποφάσεων αναλογικά, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα βοήθησε πολύ τους ΑΝΕΛ να μπουν στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, είπε πως αποτελείται από ένα σύνολο προσώπων και δομών που έχουν κουράσει και έχουν διαχειριστεί την εξουσία με αρνητικά αποτελέσματα. « Αφού επανέλθει η ΝΔ στις ρίζες της και θα διαμορφώσει ένα φιλολαϊκό αφήγημα και πάρει διαζύγιο με τους χορηγούς και τους νταβατζήδες, θα γίνουν αξιόπιστοι συνομιλητές», είπε, υπογραμμίζοντας όμως ότι για να γίνει αυτό για χρειαστεί καιρός.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο κ. Νικολόπουλος προτίθεται να καταψηφίσει άρθρα του πολυνομοσχεδίου την Παρασκευή, χωρίς όμως να είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα το πόσα και κυρίως ποια.