Θέση για τις καταγγελίες της Δέσποινας Χαραλαμπίδου για τα πόθεν έσχες τεσσάρων πρώην και νυν βουλευτών πήρε ο ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, Γιώργος Καλαντζής

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM», ο κ. Καλαντζής σημείωσε πως «η κ. Χαραλαμπίδου δεν έπρεπε να πει οτιδήποτε για τα “πόθεν έσχες” πριν τελειώσει ο έλεγχος ή αφού μπήκε στη διαδικασία, θα έπρεπε να πει και ονόματα» και συνέχισε: 

Αν υπάρχει υπουργός ή βουλευτής, που έχει κάνει ανειλικρινή δήλωση 'πόθεν έσχες' έχει κάνει παραβάσεις που άπτονται του νόμου και απειλείται με φυλακή 10 χρόνων.

Παράλληλα ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε διαχρονικά το έργο των υπαλλήλων της επιτροπής, λέγοντας ότι χάρη στη δική τους δουλειά, παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν πρώην πολιτικοί για παραβιάσεις στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων.

Επεσήμανε παράλληλα ότι από 1/8/2014 η επιτροπή έχει στην ευθύνη της τον έλεγχο των δηλώσεων, όχι μόνο των υπουργών αλλά 45.000 Ελλήνων πολιτών, που είναι υπόχρεοι προς υποβολή και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός, ότι όλες αυτές οι δηλώσεις μπορεί να δημοσιοποιηθούν. Εξέφρασε δε την άποψη, ότι τα μέλη της επιτροπής πρέπει να παραπέμπουν προς διερεύνηση όχι μόνο τις καταγγελίες που φτάνουν γραπτά σε αυτούς, αλλά και όσες δημοσιεύονται και στα μέσα ενημέρωσης.