«Δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής πρόεδρου στη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, δίνοντας έμμεση απάντηση σε όσους εκτίμησαν ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει την κούρσα για την ηγεσία και τονίζοντας και ότι εγγυάται την ενότητα της παράταξης.

«Με τη σημερινή μου παρέμβαση υπογράμμισα  ότι, την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται  από μια κυβέρνηση που αδίστακτα επιβάλλει καταιγίδα φόρων, περικοπές συντάξεων και μείωση λαϊκού εισοδήματος, δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής πρόεδρου στη Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες. Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο διαδίκτυο, ώστε να υπάρξει άπλετο φως για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ψηφοφορίας» τόνισε και κατέληξε:

Ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχω αποφασίσει να μην ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες.