current views are: 1

13 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση18:09

Φλαμπουράρης για το «Πόθεν Έσχες»: Οι μεταβολές θα φανούν στην επόμενη δήλωση

Αναταράξεις εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση των τεσσάρων νυν και πρώην κυβερνητικών στελεχών, των οποίων ερευνώνται οι δηλώσεις «πόθεν έσχες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Δημοσίευση 18:09’
αρθρο-newpost

Αναταράξεις εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση των τεσσάρων νυν και πρώην κυβερνητικών στελεχών, των οποίων ερευνώνται οι δηλώσεις «πόθεν έσχες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αναταράξεις εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση των τεσσάρων νυν και πρώην κυβερνητικών στελεχών, των οποίων ερευνώνται οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Το θέμα ανέκυψε έπειτα από δηλώσεις της πρώην προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, σχετικά με τις εκκρεμούσες υποθέσεις ελέγχου των τεσσάρων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Ωστόσο, ο νυν πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104.9 δήλωσε άγνοια για τις τέσσερις υποθέσεις τόνισε ότι επικοινώνησε με την κυρία Χαραλαμπίδου «για να έλθει να μας ενημερώσει για οποιαδήποτε στοιχεία έχει σε γνώση της, αναφορικά με το πόθεν έσχες των βουλευτών».

Από την πλευρά της η Δέσποινα Χαραλαμπίδου απέφυγε να δώσει ονόματα, επισημαίνοντας ότι γίνεται έλεγχος για τέσσερα πρόσωπα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάκη Χατζή που μετέδωσε από το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, η κυρία Χαραλαμπίδου -με την οποία επικοινώνησε- παρέλαβε τους δύο από τους τέσσερις φακέλους στις 27-5-2015 και στη συνέχεια τους φακέλους που αφορούν τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης για τα οποία ενημέρωσε άμεσα την επιτροπή. Ωστόσο, όπως είπε δεν αναφέρθηκε στο θέμα πριν από τις εκλογές, για να μην θεωρηθεί ότι το χρησιμοποιεί για προεκλογικούς σκοπούς. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega πρόκειται για δύο υπουργούς, ο ένας εκ των οποίων κατέχει μετοχές σε εταιρία και ο άλλος φέρεται να απέκρυπτε επί τρία χρόνια ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ, το οποίο δήλωσε σε συμπληρωματική δήλωση. 

Την ίδια ώρα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης με δήλωσή του στο Mega επεσήμανε για τις μετοχές που κατείχε σε τεχνική εταιρία: 

Όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 είχαν μεταβιβαστεί οι μετοχές μου. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω την μεταβολή και δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν.

Επιπλέον, ελέγχονται άλλοι δύο πρώην βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Παύλος Χαϊκάλης.  

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν αρκεί να λες ότι είσαι τίμιος. Πρέπει να το δείχνεις καθημερινά στην πράξη». Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα «να μην επαληθευτούν οι φήμες ότι δύο υπουργού έχουν μεγάλες μαύρες τρύπες στο πόθεν έσχες τους». 

 


σχετικα αρθρα