Στην αντίδραση των δανειστών προσκρούει η πρόθεση της κυβέρνησης να παρατείνει για έναν ακόμα χρόνο την προθεσμία παραγραφής της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στη Βουλή, αναφερόμενος στον  κίνδυνο παραγραφής φορολογικών υποθέσεων στις 31/12/2015.

Όπως είπε, η κυβέρνηση προσπαθεί να προχωρήσει σε παράταση της παραγραφής για ένα ακόμα χρόνο, αλλά βρίσκει την αντίθεση των θεσμών, οι οποίοι θεωρούν ότι λόγω του όγκου των υποθέσεων είναι αδύνατη η διαλεύκανση τους.

Ωστόσο, όπως λέει ο υπουργός το θέμα παραμένει ανοιχτό. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν τίθεται θέμα ποινικής παραγραφής. «Η λίστα Λαγκάρντ είναι ένας κατάλογος μέσω του οποίου μπορούμε να εντοπίσουμε εγκλήματα. Και η παραγραφή του κάθε εγκλήματος είναι διαφορετική, ανάλογα με την περίπτωση. Για τις περιπτώσεις με μεγάλα ποσά, η παραγραφή είναι ακόμη πιο μακριά, καθώς έχουμε να κάνουμε με κακουργήματα. Επομένως δεν τίθεται θέμα ενιαίας παραγραφής της λίστας Λαγκάρντ» είπε χαρακτηριστικά.