Κίνδυνος παραγραφής της λίστας Λαγκάρντ

Κίνδυνος παραγραφής της λίστας Λαγκάρντ

Στην αντίδραση των δανειστών προσκρούει η πρόθεση της κυβέρνησης να παρατείνει για έναν ακόμα χρόνο την προθεσμία παραγραφής της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στη Βουλή, αναφερόμενος στον  κίνδυνο παραγραφής φορολογικών υποθέσεων στις 31/12/2015.

Όπως είπε, η κυβέρνηση προσπαθεί να προχωρήσει σε παράταση της παραγραφής για ένα ακόμα χρόνο, αλλά βρίσκει την αντίθεση των θεσμών, οι οποίοι θεωρούν ότι λόγω του όγκου των υποθέσεων είναι αδύνατη η διαλεύκανση τους.

Ωστόσο, όπως λέει ο υπουργός το θέμα παραμένει ανοιχτό. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν τίθεται θέμα ποινικής παραγραφής. «Η λίστα Λαγκάρντ είναι ένας κατάλογος μέσω του οποίου μπορούμε να εντοπίσουμε εγκλήματα. Και η παραγραφή του κάθε εγκλήματος είναι διαφορετική, ανάλογα με την περίπτωση. Για τις περιπτώσεις με μεγάλα ποσά, η παραγραφή είναι ακόμη πιο μακριά, καθώς έχουμε να κάνουμε με κακουργήματα. Επομένως δεν τίθεται θέμα ενιαίας παραγραφής της λίστας Λαγκάρντ» είπε χαρακτηριστικά. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο