current views are: 7

14 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση07:23

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα

Δεν έρχεται τελικά σήμερα στη χώρα μας ο Πιερ Μοσκοβισί. 

Δημοσίευση 07:23’
αρθρο-newpost

Δεν έρχεται τελικά σήμερα στη χώρα μας ο Πιερ Μοσκοβισί. 

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα. 

Η ανακοίνωση έγινε από την αντιπροσωπεία της ευρωπαϊκής επιτροπής στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνεται το πότε τελικά θα έρθει ο ευρωπαίος επίτροπος στη χώρα μας.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος είναι ότι απεβίωσε η μητέρα του και ο κ. Μοσκοβισί θα παραμείνει στο Παρίσι για την κηδεία της.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία και ο ευρωπαίος επίτροπος θα κάνει πράξη τη λογική του «μαστίγιο και καρότο». 

Το καρότο από τον Γάλλο Κομισάριο θα είναι οι υποσχέσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και πιθανόν κάποιες μικρές ανάσες στα ασθενέστερα νοικοκυριά αφού όμως πρώτα τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, εργασιακό, φορολογία εισοδήματος που είναι και το μαστίγιο. 

Στόχος είναι να φανεί ότι οι Βρυξέλλες στηρίζουν την Αθήνα από την άλλη όμως θα πρέπει να τηρηθούν τα προαπαιτούμενα και οι δεσμεύσεις  του τρίτου Μνημονίου χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. 

Την ίδια ώρα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών περνούν την Αθήνα από εξονυχιστικό «τσεκ- απ» για τα μνημονιακές δεσμεύσεις  που έχουν υλοποιηθεί  ώστε να εκταμιευθούν 2 δισ. ευρώ για τη χώρα μας.

Οι αντίστοιχοι τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επιμένουν ότι θα προκύψει «μαύρη τρύπα» 450 εκατ.  ευρώ στην εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού και άλλων 900 εκατ. ευρώ το 2016, παρά τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί ή έχουν συμφωνηθεί να ληφθούν τα επόμενα τρία χρόνια. 

Παράλληλα, τόσο τα στελέχη των Ευρωπαίων πιστωτών όσο και του ΔΝΤ χτυπούν «καμπανάκι» για την απουσία ή την ανεπάρκεια ισοδύναμων μέτρων για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, το 5ευρω στα νοσοκομεία και την υποστήριξη του 20% των δικαιούχων του ΕΚΑΣ οι οποίοι θα χάσουν από τον Μάρτιο του 2016 το εν λόγω επίδομα.

 


σχετικα αρθρα