Της Άρτεμις Παραδείσου 

Διορθώσεις της τελευταίας στιγμής  κάνει η κυβέρνηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα προσπαθώντας να αποφύγει την ψήφιση μέτρων που εν τέλει δεν αποτελούν μέρος των συμφωνηθέντων με τους δανειστές.

Μία από τις αλλαγές αφορά το θέμα της αύξησης των συντελεστών φορολόγησης των ενοικίων το οποίο σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη «παρεισέφρυσε» στο πολυνομοσχέδιο χωρίς κανείς να ξέρει πώς συνέβη αυτό!

Όπως και να έχει ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να τηρήσουν πιστά τις μνημονιακές υποχρεώσεις εντάσσοντάς στο πολυνομοσχέδιο όσα προβλέπονται στην συμφωνία, όχι όμως και να το παρακάνουν βάζοντας και ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται για αρκετές αφίξεις ξένων αξιωματούχων στην Αθήνα. Περί τα τέλη του Οκτωβρίου και μετά την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ θα επισκεφθεί την χώρα μας ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Στάινμαγιερ.

Εν τω μεταξύ για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί ωστόσο τελευταία στιγμή αναβλήθηκε λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων.

Σύντομα το ραντεβού θα επανακαθοριστεί και στην ατζέντα θα τεθούν κρίσιμα ζητήματα όπως το ελληνικό χρέος.

Εξάλλου η κυβέρνηση αντιμετώπισε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις δηλώσεις του Επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων πως εφόσον κλείσει επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσβλέπει πολλά στην επίσκεψη Μοσκοβισί θεωρώντας ότι η παρουσία του στην Αθήνα είναι ένα σαφές μήνυμα στήριξης των προσπαθειών που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις αλλά και μία έμμεση πίεση προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να βάλουν πλάτη ακολουθώντας την γραμμή συναίνεσης που ακολούθησαν ψηφίζοντας το νέο πρόγραμμα.