Οι εκλογές στις 22 Νοεμβρίου για την ηγεσία της ΝΔ θα πρέπει να διεξαχθούν σύμφωνα με τα όσα ορίζει το καταστατικό και με τις ίδιες διαδικασίες που έγιναν το 2009, τόνισαν κύκλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα λίγο πριν από την κοινή συνάντηση των υποψηφίων, που θα προηγηθεί της συνεδρίασης της Κ.Ο.

Συγκεκριμένα τονίζουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης μετά τις εθνικές εκλογές έδωσε την εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου προέδρου της, από τη βάση της παράταξής και με βάση αυτή την απόφαση κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο κ. Τζιτζικώστας

«Οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, με τον τον τρόπο που ρητά ορίζει το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων» τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Και σημειώνουν: 

Η εκλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί κατάκτηση των μελών της, μέγιστης νομιμοποίησης και δημοκρατικότητας των επιλογών της και πηγή δύναμης και ανανέωσης για την παράταξή μας. Οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας. 

Η δημοκρατική έκφραση της κοινωνικής βάσης της Νέα Δημοκρατία δε αποτελεί κίνδυνο. Αντιθέτως, κάθε άλλη επιλογή, συρρικνώνει και μικραίνει τη Νέα Δημοκρατία και την κρατά καθηλωμένη στο χθες. Τώρα, είναι η ώρα να ακούσουμε τη φωνή της.